KARI PEŠIĆ BRUTALAN, Ako se stvari ne promene, proći ćemo kao Hrvatska! HOĆE LI GA IKO U KSS I SRBIJI ČUTI, minut je do 12!

    foto: KSS
    Podeli
  • KARI PEŠIĆ BRUTALAN, Ako se stvari ne promene, proći ćemo kao Hrvatska! HOĆE LI GA IKO U KSS I SRBIJI ČUTI, minut je do 12!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izrazio je zabrinutost zbog trenutne situacije u našoj košarci.

"Orlovi" su pre nekoliko dana poraženi do Letonije, a poslednji meč prve faze kvalifikacija za Mundobasket igraju sa Belgijom u nedelju od 21.00.

Pešić upozorava, da ako se stvari ne promene, mogli bismo da prođemo kao Hrvatska.

"Pogledajte samo primer Hrvatske. To je reprezentacija koja nije osvojila medalju od 1995. godine. Upozoravam, ako se ne promene stvari u srpskoj košarci, nećemo ni mi osvajati medalje. Neće biti ni četvrtfinala ni polufinala, da ne govorim o medaljama. Vodio sam tu čuvenu reprezentaciju Jugoslavije koja je osvojila zlato u Bormiju 1987, mi smo tada tokom sezone sa tim dečacima imali kontrolne treninge, tokom trajanja klupske sezone. Kod nas sada kada se prave neki treninzi, polovina se ne pojavi. Tako nešto se ne dešava u Španiji ili Nemačkoj gde sam ja bio trener. Sve se to poprilično promenilo i sve se svelo na Partizan ili Zvezdu. Sve se svelo na Beograd. Svi sportovi su u Beogradu i sve važne stvari se dešavaju u Beogradu", rekao je Pešić.

Očekuje i pomoć od "večitih" rivala kada su u pitanju novembarski i februarski "prozori".

"Da se razumemo nije sve bilo med i mleko ranije oko reprezentacije. Bilo je problema, ali tada su ti problemi shvatani kao izazovi. Mi to sada nemamo. Mi na tome moramo da radimo, ja na tome radim, trudim se. Možda se to nekome ne sviđa, ali šta da radim. Radim kako znam, a mislim da znam puno kada je ova materija u pitanju. Mora da se zaboravi crveno-bela zastava ili crno-bela zastava. Mora sve da se spoji u srpski zastavu. Pričali smo mi kao Savez sa klubovima da nam pomognu oko svega, ja nisam protiv Partizana ili protiv Zvezde, ja navijam za sve njih da naprave velike rezultate. Očekujem od njih da u novembru i februaru da će nam dati igrače da pomognu reprezentaciji", dodao je selektor Srbije.

B92.net

Komentari