KOKOŠKOV VRATIO NOVICU MEĐU ORLOVE! Neka nam je Bog u pomoći, iz penzije vraćeni i Simonović i Raduljica - MOŽEMO LI SA OVIM TIMOM SRUŠITI FINCE I GRUZINE!

    Podeli
  • KOKOŠKOV VRATIO NOVICU MEĐU ORLOVE! Neka nam je Bog u pomoći, iz penzije vraćeni i Simonović i Raduljica - MOŽEMO LI SA OVIM TIMOM SRUŠITI FINCE I GRUZINE!

Selektor Srbije Igor Kokoškov pozvao je 15 igrača za prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. koje će biti odigrane 20. februara u Finskoj i, tri dana kasnije, sa Gruzijom, u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Orlove" će u prvom takozvanom FIBA prozoru sa kapitenskom trakom predvoditi Miloš Teodosić, i to ponovo u tandemu sa Novicom Veličkovićem, koji je poslednji put nosio reprezentativni dres na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj.

U timu je i uvek raspoloživi centar Đangsu Dragonsa Miroslav Raduljica, koji je trenutno u Beogradu zbog pauze u kineskoj ligi izazvane virusnom epidemijom. Takođe, tu je i prekaljeni reprezentativac Marko Simonović, uprkos tome što je posle Mundobasketa u Kini saopštio da se oprostio od najdražeg dresa.

Na spisku su i nekadašnji plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić, sada igrač ruskog Jeniseja, krilni igrač Igokee Dalibor Ilić i još trojica prvotimaca Partizana - Ognjen Jaramaz, Rade Zagorac i mladi Uroš Trifunović. Sa iskustvom iz kvalifikacija za SP u Kini dolaze Dejan Todorović, Aleksa Avramović i Aleksa Radanov. Kokoškov će na raspolaganju imati i jednog igrača iz evroligaškog tima, beka Crvene zvezde Ognjena Dobrića.

"Orlovi" se za prvu akciju pod komandom novog selektora okupljaju 16. i 17. februara u beogradskom hotelu "Kraun plaza". Kokoškovu će od velike pomoći u radu sa ovim igračima biti asistenti Dejan Milojević, Vladimir Jovanović i Jovica Antonić, koji je bio i deo stručnog štaba u selektorskom mandatu Aleksandra Đorđevića.

Srbija se u kvalifikacijama za Evrobasket 2021. takmiči u E grupi sa selekcijama Finske, Gruzije i Švajcarske. Osim Gruzije, kao jednog od domaćina EP sa pravom direktnog plasmana, iz ove grupe kvalifikovaće se dve najbolje reprezentacije.

Na spisku reprezentativaca na koje Kokoškov računa su:

Miloš Teodosić - Virtus Bolonja

Miroslav Raduljica - Đangsu Dragons

Nikola Rebić - Jenisej

Dejan Todorović - Andora

Aleksa Avramović - Estudijantes

Marko Simonović - Cedevita Olimpija

Dejan Kravić - Obradoiro

Dalibor Ilić - Igokea

Ognjen Jaramaz - Partizan

Uroš Trifunović - Partizan

Rade Zagorac - Partizan

Novica Veličković - Partizan

Aleksa Radanov - FMP

Stefan Đorđević - FMP

Ognjen Dobrić - Crvena zvezda

Novosti/Tanjug

Komentari