KOŠARKAŠI SRBIJE DIREKTNO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Koronavirus otkazao kvalifikacione turnire! ZA "ZEMLJU KOŠARKE" SE NE POSTAVLJA PITANJE!

    foto: KSS
    Podeli
  • KOŠARKAŠI SRBIJE DIREKTNO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Koronavirus otkazao kvalifikacione turnire! ZA "ZEMLJU KOŠARKE" SE NE POSTAVLJA PITANJE!

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi bez kvalifikacija za Olimpijske igre da obezbedi vizu za najveće sportsko planetarno takmičenje

U moru ružnih vesti o virusu korona, konačno i jedna lepa. Naime, košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi bez kvalifikacija za Olimpijske igre da obezbedi vizu za najveće sportsko planetarno takmičenje.

Iako iz FIBA nisu još otklonili mogućnost odigravanja kvalifikacija, Sportando i Tutusport prenose da, ukoliko se ne održe, ekipe će se odrediti na osnovu plasmana na Mundobasketu.

To znači da bi uz Japan, Nigeriju, Argentinu, SAD, Iran, Francusku, Španiju i Australiju učestvovale: Francuska, Australija, Srbija, Češka, Poljska i Litvanija.

Kvalifikacioni turnir za OI trebalo bi da se održe od 23. do 28. juna u Kanadi, Hrvatskoj, Litvaniji i Srbiji, međutim usled pandemije koranavirusa pitanje je da li će ovi turnir biti izvodljivi.

Novosti.rs

Komentari