KRAJ! SALE ODLAZI, SRBIJA BEZ MEDALJE, ČEKAJU NAS PAKLENE KVALIFIKACIJE ZA OI! Pred KSS nikad veći izazov, ČEKA SE KOKOŠKOV!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • KRAJ! SALE ODLAZI, SRBIJA BEZ MEDALJE, ČEKAJU NAS PAKLENE KVALIFIKACIJE ZA OI! Pred KSS nikad veći izazov, ČEKA SE KOKOŠKOV!

Selektor Aleksandar Đorđević potvrdionje posle meča sa Češkom da će napustiti kormilo nacionalnog tima.

"Istina je, odlazim", rekao je Đorđević komentarišući pisanje pojedinih medija da će Srbija posle Mundobasketa ostati bez selektora.

"Rekao sam već igračima, mislim da je red i vreme. To je to. Nije bilo razgovora o nastavku. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor, jer nema potrebe. Ja znam kada čovek, ili trener treba da napravi prvi korak. Osećam obavezu da to uradim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo uspeli da dođemo do zacrtanog cilja", rekao je Đorđević srpskim novinarima u Pekingu.

On je pojasnio i da je odluku doneo i pre Svetskog prvenstva u Kini.

"Ide život u jednom drugom pravcu. Pre svega leto koje želim da posvetim familiji kojoj dugujem puno. Sve ovo što smo prošli svi zajedno nije bilo lako. Nisu bile lake kvalifikacije, nije bilo lako ni takmičenje. Sve što smo prošli, i povrede i sistem takmičenja, sve je bilo jako zahtevno."

Selektor se zahvalio ljudima iz Saveza, kao i igračima na neverovatnoj saradnji u prethodnom periodu.

"Moja velika zahvalnost svim ljudima iz Saveza, pre svih Predragu Daniloviću, nekadašnjem predsedniku Draganu Đilasu, koji me i postavio na ovo mesto, kao i Dejanu Bodirogi, koji je u to vreme bio direktor muških selekcija. Želim da se zahvalim svim mojim saradnicima tokom prethodnih godina. Mislim da smo odradili jedan sjajan posao. Imali smo dobru radnu sredinu, iskrenu i profesionalnu priču. Želim da se zahvalim svim igračima koji su bili ovde, zajedno smo se digli, zajedno su me digli. Dugujem mnogo njima. Neizmerno ću biti zahvalan svima za ovu priliku. Zahvaljujem se i na podršci koju smo imali svih ovih godina. Mislim da je bilo ekstra", završio je svoje obraćanje Đorđević.

Prethodno, Đorđević je prokomentarisao utakmicu protiv Češke i kao i celokupni turnir.

"Čestitao bih Bogdanu na sjajnom turniru. Bio je pravi vođa na terenu. Nešto nam je nedostajalo na ovom turniru, to se videlo i u prvom poluvremenu ove utakmice. Nismo odigrali do koske. Verovatno je na uticalo što se nismo svi okupili u isto vreme. Drugi deo smo odigrali kako treba. Imali smo teških momenata, ali smo se u drugom delu navikli na njihovu igru. Igra u tranziciji nam je bila odlična, nismo im dozvolili lake poene", rekao je Đorđević i pohvalio igru Češke.

"Čestitao bih Česima, odigrali su odličan turnir. Imaju sjajnog trenera i vidi se napredak. Satoranski čini druge igrače boljim i to je najvažnije u košarci."

Košarkaši Srbije, podsetimo, savladali su selekciju Češke Republike sa 90:81 i osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kini.

U prvom poluvremenu "orlovi" apatični, u drugom kao da je na teren izašla neka druga ekipa. Bogdanović još jednom najefikasniji sa 31 poenom, odlične role Milutinova, Jovića i Jokića.

RTS/Teleks.info

Komentari