MISLITE DA SU SE SAMO ORLOVI OBRUKALI?! ŠTA TEK REĆI ZA ŠAMARČINU ŠPANCIMA! Poljaci održali čas košarke svetskim šampionima!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MISLITE DA SU SE SAMO ORLOVI OBRUKALI?! ŠTA TEK REĆI ZA ŠAMARČINU ŠPANCIMA! Poljaci održali čas košarke svetskim šampionima!

Srbija je izgubila od Gruzije, ali to nije bilo jedino iznenađenje drugog kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. U zamku „prozora“ upala je i Španija, koja je u Saragosi poražena od Poljske – 69:80.

Bez igrača iz NBA i Evrolige Španci su delovali prilično bledo. Crvena Furija je imala devet poena viška sredinom druge četvrtine, ali onda je počela da pravi velike greške. Tim Serđa Skariola je izgubio čak 23 lopte. Da stvar po Špance bude gora povredio se jedan od najboljih igrača u ovom timu Santjago Justa.

Poljake je do trijumfa vodio naturalizovani Amerikanac Slauter sa 26 poena i 55 posto šuta iz igre. Odličan je bio i Sokolovski sa 13 poena.

Slovenija je bila u velikim problemima protiv Austrije. Gosti su posle treće četvrtine imali poen prednosti. Nisu na kraju izdržali.

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET – 2. KOLO

Nedelja

Rusija - Makedonija 77:67

Srbija - Gruzija 90:94

Slovenija - Austrija 85:78

Ukrajina - Mađarska 60:62

Španija - Poljska 69:80

Estonija - Italija 81:87

Švajcarska - Finska 64:69

Mozzartsport

Komentari