MOKA SLAVNIĆ: ZVEZDI PRETI SUNOVRAT, KOKOŠKOV MNOGO PRIČA O STRANCIMA, Trinkijeri može sa Partizanom uzeti Evrokup!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MOKA SLAVNIĆ: ZVEZDI PRETI SUNOVRAT, KOKOŠKOV MNOGO PRIČA O STRANCIMA, Trinkijeri može sa Partizanom uzeti Evrokup!

Zoran Moka Slavnić dao je zanimljiv intervju za TIP, a njegove izjave već kao po pravilu izlaze iz šablona.

Jedini čovek na svetu, koji je uz pokojnog Aleksandra Nikolića, igrao i trenirao i Zvezdu i Partizan je razgovor počeo o crveno-belom klubu.

- Puno je faktora zbog kojih Zvezda ove sezone nije ostvarila ambicije koje je imala. Iako već duže nisam u Zvezdi, ja taj klub volim i za njega navijam, tako da bi moja objektivna procena morala da se svodi na kritiku nekom od ljudi u klubu. Pošto je za njih jedino bitno da ne kritikujem, a i sami kažu da su srećni, ne želim da im kvarim zadovoljstvo. Bilo kako bilo, i uprkos svim turbulencijama koje su imali, smatram da i dalje važe za glavne favorite u ABA ligi i eventualno neosvajanje iste bi predstavljao veliki sunovrat kluba - kaže Moka.

O Partizanu, Slavnić ima pozitivno mišljenje.

- Za mene su prijatno iznenađenje. Sviđa mi se rad trenera Andree Trinkijerija. Vidi se da on ima nešto "jugovićko", pošto mu je majka Riječanka. Lepo igraju i konstantno napreduju, tako da može da se desi i da budu prvaci Evrokupa. Sve čestitke Partizanu na dosadašnjoj sezoni.

- Svi mi znamo Igora Kokoškova kao američki produkt, jer je tamo 20 godina. On ovde nije trenirao nikoga tako da ne možemo još izvući neki zaključak kakav je. Moram da napomenem da mi se nsu svidele dve stvari na njegovom imenovanju. Prva je da mnogo priča o Hrvatima, a druga je da je mnogo pričao o strancima.

Nikola Jokić je, po Moki, veliko iznenađenje.

- Nisam verovao da će Jokić dostići ovakve visine. Evidentno su kreacija i glava njegovi glavni faktori. Način na koji vidi sve na terenu je neverovatan. Mislim da niko nije istakao nijednu fizičku poredispoziciju koju ima. Svaka mu čast i drago mi je da nas predstavlja u inače šovinističkoj Americi koja ne voli što Evropljani zauzimaju sve više mesta. Jako su sujetni i hoće da se "obese" zbog toga.

O ostalim našim mladim snagama, Slavnić izdvaja:

- Pre svega bih izdvojio Miškovića iz Mege. Imao sam prilike da ga gledam na privatnim treninzima sa njegovim ocem. Potom Pecarski, Radanov, Dobrić i Simanić, takođe. To što oni ne igraju dovoljno u Zvezdi je prvenstveno odluka kluba zbog konstantne jurnjave za rezultatom i dovođenjem velikog broja stranaca. Ne znam koliki je njihov domet da budu veliki asovi, ali dobro, i mi smo mala zemlja - zaključuje Slavnić u razgovoru za Tip.

Espresso

Komentari