NBA NUDI REŠENJE, SRBIJA JE ZA?! Evroliga sa 24 tima i pomirenje sa FIBA! Da li ovo znači kraj podelama u košarci?

    foto: KK CZ
    Podeli
  • NBA NUDI REŠENJE, SRBIJA JE ZA?! Evroliga sa 24 tima i pomirenje sa FIBA! Da li ovo znači kraj podelama u košarci?

Rukovodstvo najjače košarkaške lige na svetu ponudilo je Evroligi i Fibi da reše "sukob" koji već dugo traje i kao rešenje predlaže elitno evropsko takmičenje sa 24 tima, dok bi se Evrokup i Liga šampiona spojili i došli pod okrilje Fibe. Dejan Bodiroga među kandidatima za naslednika Đordija Bartomeua.

Kako prenosi grčka agencija SDNA, uslov iz NBA je da Evroliga bude otvorenija za igrače bez dugoročnih ugovora, čime bi profitirali svi, uključujući i nacionalne timove jer bi se uskladili termini i najbolji igrači ponovo bi mogli da igraju za reprezentacije.

Iz drugog po jačini takmičenja šest klubova bi prolazilo u Evroligu, što bi dodatno pojačalo značaj, s tim da bi i domaći šampionati ponovo bili važni jer bi donosili prohodnost u Evrokup.

Kako predlažu stručnjaci iz NBA, naredni korak bio bi uključivanje platforme "Netfliks", koja bi trebalo da prenosi sve ove mečeve.

O ovim idejama moglo bi da se razgovara već na sastanku Evrolige u Barseloni u utorak, gde bi trebalo da se donosu neke važne odluke, uključujući i smenu prvog čoveka Đordija Bartomeua.

Među imenima koja se pominju za njegovog naslednika je i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Prema nekim informacijama koje stižu iz Grčke, na pomolu su velike promene, a sve će biti jasnije u sredu nakon sastanka deoničara Evrolige.

Komentari