NEVALJA! SRBIJA BEZ BOGDANA, JOKIĆA, BJELICE, BOBIJA, GUDURE u borbi za Olimpijske igre?! UPITAN I SELEKTOR KOKOŠKOV!

    Podeli
  • NEVALJA! SRBIJA BEZ BOGDANA, JOKIĆA, BJELICE, BOBIJA, GUDURE u borbi za Olimpijske igre?! UPITAN I SELEKTOR KOKOŠKOV!

NBA liga bi mogla da se igra na leto, Olimpijske igre se za sada ne odlažu, a to je scenario koji će značajno da utiče na reprezentaciju Srbije.

Čelnici NBA lige produžili su prvobitni karantin od mesec dana na osam nedelja, a informacije koje dolaze iz SAD kažu da bi takmičenje moglo da se nastavi i kompletira tokom letnjih meseci.

U međuvremenu, iz Tokija i Međunarodnog olimpijskog komiteta su čvrsti u stavu da će se Olimpijske igre održati po planu od 24. juna do 9. avgusta.

Međutim, u junu su na programu košarkaške kvalifikacije u kojima će učestvovati i Srbija i to kao domaćin turnira u Beogradu.

Ako se NBA liga zaista bude igrala preko leta, to skoro izvesno znači da Srbija neće moći da računa na svoje NBA zvezde.

Nikola Jokić (Denver Nagets), Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings), Nemanja Bjelica (Sakramento Kings), Boban Marjanović (Dalas Meveriks), Marko Gudurić (Memfis Grizlis) i potencijalno Alen Smailagić (Golden Stejt Voriors) neće moći da se odazovu selektoru Igoru Kokoškovu, a pitanje je i kakav će stav imati Sakramento Kingsi u vezi sa odlaskom Kokoškova, pomoćnog trenera Luka Voltona, u Evropu.

Srbija će biti domaćin turnira od 23. juna, a igraće u Grupi A sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom.

Dve najbolje selekcije će se plasirati u polufinale i ukrstiti sa dva najbolja tima iz Grupe B u kojoj su Italija, Portoriko i Senegal.

Pobednik turnira će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju

Objektiv.rs/Teleks.info

Komentari