NOVA AMERIKANKA U DRESU SRBIJE! Zar zemlja košarke nema nikog svog da igra pleja?! MALJKOVIĆE TVRDI DA ĆE NAM IVON DONETI MNOGO!

    foto: KSS
    Podeli
  • NOVA AMERIKANKA U DRESU SRBIJE! Zar zemlja košarke nema nikog svog da igra pleja?! MALJKOVIĆE TVRDI DA ĆE NAM IVON DONETI MNOGO!

Srbija će u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na spisku imati novo ime.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije naredne mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra protiv Turske i Litvanje.

Na tim mečevima će u timu biti i Ivon Anderson, Amerikanka koju naša selektorka odlično poznaje pošto smo su zajedno radile u Galatasaraju.

"Mi smo u prethodne dve godine pratili svaku košarkašicu na planeti koja ima srpski pasoš i one najinteresantnije smo testirali i proveravali. U ovom trenutku dogodila se potpuno ista situacija kao i kada sam 2015. godine pred Evropsko prvenstvo osetila potrebu da dovedem Danijel Pejdž. Smatram da je pred dva velika takmičenja u 2021. godini našem timu potrebno nešto novo", rekla je Maljković.

Nova reprezentativka Srbije igra na poziciji organizatora igre.

"Ivon je sličan karakter kao i Danijel, kako u košarkaškom, tako i u ljudskom smislu. Igra na poziciji plejmejkera, dolazi iz košarkaške porodice i ima onu crtu koja je potrebna da bude deo ove grupe devojaka", dodala je Marina Maljković.

Na spisku Maljković za ovu akciju su: Ivon Anderson, Jelena Bruks, Sonja Vasić, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić, Saša Čadjo i Maja Škorić.

Posle Danijel Pejdž, još jedna Amerikanka je obukla dres Srbije, a šta vi mislite o ovom potezu?

Mondo.rs


Komentari