OBRADOVIĆEVA PURUKA DELIJAMA, EVO KAKO JE ZVEZDA ODABRALA PLEJA: Iznenadićete se, tako radi trener koji ima košarku u malom prstu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OBRADOVIĆEVA PURUKA DELIJAMA, EVO KAKO JE ZVEZDA ODABRALA PLEJA: Iznenadićete se, tako radi trener koji ima košarku u malom prstu!

Crvena zvezda polako sklapa tim za sledeću sezonu, a poslednje pojačanje u nizu je plejmejker grčkog Promiteasa, Lengston Hol.

Iskusni organizator igre bio je prošle sezone "na skeneru" trenera Saše Obradovića u Evrokupu i zadovoljio je toliko da ga šef struke crveno-belih dovede medu prvima na Mali Kalemegdan.

U razgovoru za "Sportski žurnal", Obradović je otkrio kako je izbor pao na Hola.

"Od igrača o kojima smo razmišljali i koji su nam dostupni, Hol se najviše uklapao u profil koji nam je neophodan", rekao je Zvezdin trener.

"Opasan je, može da napadne iz 'pika'. To su sve dobre osobine, ali njegova prva ideja je da razigra ekipu. Odličan je asistent, što je karakteristika o kojoj moramo posebno da vodimo računa prilikom sklapanja mozaika ekipe. Ne mogu svi da budu 'skoreri', mora da postoji i to neko vezivno tkivo", dodao je on.

Pre Hola, na tu poziciju stigao je i plej Partizana Kori Volden.

"Pogotovo u spoljnoj linij, gde pored Voldena i Lojda, sa kojima može da se kombinuje, moramo da imamo nekoga ko više razmišlja kao plej. Hol to može. Ima veliku košarkašku inteligenciju", rekao je Obradović.

Hol će, kao i Volden, debitovati u Evroligi.

"Uveren sam da će navijači biti prijatno iznenađeni", dodao je trener.

Da li će biti još pojačanja među bekovima?

"Sada treba da napravimo dobru analizu i da se fokusiramo na ono što imamo. Ako se u nekom slučaju otvori mogućnost da dovedemo igrača koji će napraviti razliku, o tome možemo da razgovaramo. Ali za sada to nije tema. Dakle, ako se pojavi neko ko može ekstremno da nam pomogne, verujem da ćemo reagovati u tom pravcu", rekao je Obradović.

U Obradovićevoj viziji ne postoji striktna podela na pozicije. Volden je više "kombo" bek, sposoban da pokrije obe niske uloge, dok je Lengston Hol došao iz Valensije pre svega kao poenter.

"Ta pozicija 'striktno plej' se sve više gubi, to je činjenica. Sve je manje tih pravih plejmejkera, a pogotovo na evropskom tržištu. Tu je i prosto nemoguće boriti se sa nekim timovima koji imaju mnogo više mogućnosti da dovedu igrače koji se ubrajaju u grupu 'pravih plejeva'. Kao što su recimo Pangos ili Hermanson, koji su ovog leta izuzetno naplatili svoj kvalitet. Čak i Hermanson, koji je bio interesantan Crvenoj zvezdi, nije striktni plej".

Prema Obradovićevim rečima, igrači koji igraju na više pozicija donose sa sobom i rešenje da tim "preživi" gust raspored i veliki broj utakmica.

Takođe, on planira da na poziciji "jedan" koristi i mladog igrača, što će po svemu sudeći biti perspektivni Aleksa Uskoković, do sada organizator igre FMP-a.

"U svakom slučaju, u tim nekim kombinacijama imam na umu da u organizaciju igre uključimo još jednog mladog domaćeg igrača. O tome ćemo takođe sigurno voditi računa".


Komentari