OD NJIH BI DRHTAO SVAKI DRIM TIM! Zamislite ekipu u kojoj su Jokić, Bogdan , Dragić, Dončić, Bogdanović, Vučević… A, NA KLUPI ŽOC!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OD NJIH BI DRHTAO SVAKI DRIM TIM! Zamislite ekipu u kojoj su Jokić, Bogdan , Dragić, Dončić, Bogdanović, Vučević… A, NA KLUPI ŽOC!

Oni malo stariji koji pamte bivšu socijalističku državu, pamte je i po sportskim uspesima. Naravno košarka je jedan od neizostavnih sportova u kojima je reprezentacija bivše države bila u samom svetskom vrhu. Basket je stao zbog koronavirusa, a portal sport.ba, da nam prekrati vreme pozabsavio se kako b i danas izgledala ekipa Juge, da je kojim slučajem opstala! Bila bi - ma brutalna!

Ali, ono što se mnogi pitaju jeste kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije da je bivša država opstala. Na izmaku 2018. godine svedočili smo jugoslovenskom finalu evropskog prvenstva između Slovenije i Srbije u kojoj je ekipa predvođena Goranom Dragićem i Lukom Dončićem nadigrala "Orlove" Saleta Đorđevića.

Iako je Srbija igrala bez svoje prve zvezde, igrača Denvera Nikole Jokića i bez mozga ekipe Miloša Teodosića, "Orlovi" su ipak uspeli stići do finala. Utakmica finala pokazala je da je prostor bivše Jugoslavije pun raskošnog talenta, koji samo čeka da bude otkriven.Mi smo sastavili idealni tim reprezentacije Jugoslavije, kojem bi malo ko uopšte smio stati na crtu.

Plejmejker- Goran Dragić (Slovenija)

Goran je jedan od igrača kojeg komentatori i analitičari u SAD zovu plejom starog kova. Svestrani plej koji može da šuta i za tri poena, da napadne koš i da vodi ekipu na terenu, što je i pokazao na NBA parketima, gdje mu je povjerena uloga lidera na terenu Majami hita. Goran je s našim sledećim igračem predvodio svoju reprezentaciju do evropskog zlata.

Bek šuter - Luka Dončić (Slovenija)


Luka Dončić je sigurno igrač koji dolazi, i u tome se slažu svi, od komentatora do navijača. S 19 godina osvojio je sve što se moglo osvojiti, predvodio je Real Madrid do evropske titule gde je ušao u najbolju petorku lige, a i osvojio je titulu najboljeg igrača Evrolige.

Sa Slovenijom je osvojio i Evropsko prvenstvo u košarci, a šlag na vrhu bila je svakako noć drafta gdje je izabran od strane Atlante i odmah trejdovan u Dalas, gde sada predstavlja glavni točak svoje ekipe.

Ove sezone je naročito briljantan i mnogi ga već sada porede s legendarnim Draženom Petrovićem. Da to zaista nije daleko od istine, svedoče i brojni rekordi koje svakodnevno je obarao...

Krilo - Bojan Bogdanović (Hrvatska)

Rođeni Mostarac koji igra u Juti, Bojan je sigurno prvi igrač koji bi vam pao na pamet na ovoj poziciji. Predvodnik i kapiten Hrvatske reprezentacije, Bojan se ispočetka prvo tražio u NBA ligi, prvo u Bruklin netsima gde je igrao s Mirzom Teletovićem.

Putevi trejda odveli su ga u Indijanu koja je prošle sezone u plejofu držala Klivlend predvođen Lebronom Džejmsom do sedme utakmice, a jedan od zaslužnijih igrača bio je svakako i popularni Babo. Trenutno s dosta uspeha nosi dres Jute.

Krilni centar - Nikola Jokić (Srbija)


Iako bi više odgovarao na poziciji centra, Nikola Jokić je odličan šuter za tri poena pa smo ga tu pozicionirali. Takođe, Nikoli više odgovara brža igra i kretnja pod obručem u čemu je pravi majstor.

Nikola je iz beogradskolg Megaleksa otišao u NBA i osvojio je za samo jednu sezonu svojim pasovima i čitanjem igre. Ove sezone je blistao u dresu Denvera do prekida takmičenja, baš kao i prošle.

Centar - Nikola Vučević (Crna Gora)

Pošto je Jusuf Nurkić van parketa zbog povrede, odlučili smo se za veterana iz redove Crne Gore. Od 2012. nosi dres Orlanda i zbog toga smo mu dali prednost na ovoj poziciji u odnosu na ostale kandidate.

Evo i zamena:

Jusuf Nurkić (Bosna i Hercegovina)

Bosanska zver. Šta reći o Jusufu Nurkiću, osim da je izvrstan centar s odličnim čitanjem pik end rol igre i odličan šuter sa niskog posta, a i odličan igrač pod košem.

Dobro je se snašao u Portlandu, koji se u velikim utakmicama upravo oslanja na našeg centra,a i Jusuf se znao odužiti za to povjerenje. Nažalost, ovu sezonu je propustio zbog povrede, a kada se NBA nastavi nadamo se da ćemo gledati prepoznatljivog Juku...

Miloš Teodosić (Srbija)


Miloš Teodosić jednostavno je prekasno otišao u NBA ligu. On je svoju karijeru i slavu gradio u Evropi igrajući za moskovski CSKA, da bi prošle godine otišao u Los Anđeles Kliperse koji su u njemu videli zamjenu za Krisa Pola (Chris Paul) koji je otišao u Hjuston.

Mnogi će sigurno žaliti za neosvojenim titulama evropskog prvenstva, a ne treba zaboraviti ni Svetsko prvenstvo gdje je Miloš predvodio "Orlove" do finala gdje su poraženi od neprikosnovenih Amerikanaca.

Bogdan Bogdanović (Srbija)


Za Bogdana mnogi kažu da je igrač koji se teško predaje, i to je zaista tako. On je balkanska verzija Stefa Karija (Steph Curry) i to je i pokazao u NBA, pogađajući triojke sa skoro svih pozicija na terenu. Na već pomenutom Evropskom prvenstvu sam je predvodio reprezentaciju Srbije do finala.

Dario Šarić ( Hrvatska)

Dario je jedan od onih igrača koji igraju važnu ulogu u ekipama koje igraju. Karijeru je započeo u Ciboni i kasnije prešao u Anadolu Efes iz kojeg je 2016. godine otišao u Filadelfiju u kojoj je igrao zapaženu ulogu. Ove sezone vrlo dobar je u dresu Sansa.

Ivica Zubac (Hrvatska)

Ivica je naprosto eksplodirao u svojoj drugoj sezoni u NBA ligi, te je sada već prekaljen. Trenutno nosi dres Klipersa, s kojima odlično stoji na tabeli.

Mario Hezonja (Hrvatska)

Super Mario jedan je od bekova koji predstavljaju okosnicu ekipe, iako se u NBA nije najbolje snašao. On je u najjaču košarkašku ligu stigao kao igrač Orlando medžika, da bi ga oni trejdovali u Njujork nikse. Mario je sigurno jedan od jačih bekova s područja bivše Jugoslavije, a sada nosi dres Portlanda i saigrač je Nurkiću.

Nemanja Bjelica (Srbija)

Zadnji, ali ne i najmanje važan igrač je reprezentativac Srbije i član Sakramento kingsa, Nemanja Bjelica koji igra na poziciji niskog krila, a može igrati i poziciju krilnog centra. On je u NBA stigao iz Fenerbahčea, a prvo je igrao u Minesoti da bi ga posle u ekipu uzeo generalni direktor Sakramenta i košarkaška legenda Vlade Divac.

Trener: Željko Obradović


Za trenera ove ekipe izabrali smo nikog drugog do najuspešnijeg trenera s ovih prostora, Željka Obradovića, koji je s pet klubova osvajao titulu najboljeg u Evropi.

Sigurni smo da bi se ovakva reprezentacija mogla suprotstaviti i najboljim selekcijama sveta. Možda je tu moglo biti mesta za još neke zvezde, ali mi smo se odlučili za ove igrače sada...

Sport.ba

Komentari