OK, LOJD JE UBICA NA TERENU, ALI LOJD JE OTKROVENJE SEZONE! Obradović ranije ustvrdio da će Amer obeležiti igru Zvezde, nije pogrešio!

    foto: Printskrin/KK CZ
    Podeli
  • OK, LOJD JE UBICA NA TERENU, ALI LOJD JE OTKROVENJE SEZONE! Obradović ranije ustvrdio da će Amer obeležiti igru Zvezde, nije pogrešio!

Crvena zvezda je napravila izvanredan posao tokom letošnje rekonstrukcije tima. Sve je počelo sa Sašom Obradovićem, a potom su oduševljenje navijača izazvali dolasci igrača. Na velika vrata su stigli Džordan Lojd, Lendri Noko (koji je zbog zdravstvenih pojačanja napustio Mali Kalemegdan), Kori Volden, ali nekako nezapaženo je stigao Lengston Hol. Nekadašnji igrač Cibone izazvao je veliku skepsu kod navijača u momentu kada je potpisao ugovor.

Međutim, sve kritičare je stigao da razuveri posle svega četiri utakmice u novoj sezonu. Uz Džordana Lojda, Hol je za sada ubedljivo najbolji igrač Crvene zvezde.

Blista na svim poljima u igri, a posebno je impresivna činjenica kako organizuje napad. Ovo potvrđuju i brojke pošto je protiv Baskonije imao čak 11 asistencija u velikoj pobedi crveno-belih. Čini se da je Hol baš onaj džoker koji je falio da zablista iz drugog plana.

Ukolko ste pažljivo pratili izjave trenera Zvezde, on je ovo bio najavio po dolasku Amerikanca koji je najveći deo karijere proveo u Grčkoj.

– Opasan je, može da napadne iz pika. To su sve dobre osobine, ali njegova prva ideja je da razigra ekipu. Odličan je asistent, što je karakteristika o kojoj moramo posebno da vodimo računa prilikom sklapanja mozaika ekipe. Ne mogu svi da budu skoreri, mora da postoji i to neko vezivno tkivo. Pogotovo u spoljnoj liniji, gde pored Voldena i Lojda, sa kojima može da se kombinuje, moramo da imamo nekoga ko više razmišlja kao plej. Hol to može. Ima veliku košarkašku inteligenciju – rekao je Obradović.

Istakao je još da Hol poseduje veliki prostor za napredak, ali i kvalitet da već sada igra u Evroligi, a zatim naglasio:

– Uveren sam da će navijači da budu prijatno iznenađeni.

Definitivno je Obradović pogodio u centar kada je ovo izjavio.

Maxbetsport

Komentari