ONO ŠTO JE ŽOC REKAO IGRAČIMA PARTIZANA NA PRVOM SASTANKU OSTAJE... Ako su ga pažljivo slušali, napraviće nešto veliko, ili propasti...

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • ONO ŠTO JE ŽOC REKAO IGRAČIMA PARTIZANA NA PRVOM SASTANKU OSTAJE... Ako su ga pažljivo slušali, napraviće nešto veliko, ili propasti...

Sve je drugačije sa Željkom Obradovićem. Ambicije, igrački kadar, vera navijača. Sve je krenulo nabolje s povratkom Žoca na klupu Partizana.

Ponovo se mašta otvorenih očiju. Evroliga je nešto o čemu sme da se govori. Još tu treba neke kockice da se slože, ali je jasno da je kub iz Humske među najvećim favoritima za osvajanje ABA lige i Evrokupa.

Šta je Žoc rekao košarkašima Partizana na prvom sastanku?

– Na prvom treningu sam im rekao: Momci, vi ste obukli dres Partizana i to nemojte da zaboravite. Vi ste igrači Partizana i na terenu i van njega. Šta god da bude, prva vest biće da je igrač Partizana uradio to i to – otkrio je Obradović za magazin “Trener”.

Rad bez vizije nije pravi rad. Želi Žoc da vrati Partizan na stare staze.

– Vizija Partizana je jednostavna, a to je da se vrati ono što je Partizan bio godinama. Znači, da se daje šansa mladim igračima, da klub bude mesto na kom su odnosi izvanredni i da su svi kao porodica, čak i kada je teško da budemo svi zajedno. Cilj je da Partizan ponovo bude takav da vratimo na nivo na kom će svi prepoznati ono što sam pričao, da se igrači bore do poslednjeg atoma snage i da to i navijači prepoznaju. Moja želja je da se svako ko uđe u “Arenu” oseti prijatno, da se protivnički igrači ne osećaju ugroženim, na to ću obraćati pažnju. Hoćemo što bolji rezultat, šta je to tačno, videćemo kako sezona bude odmicala.

Vratio se i u prošlost. Oktrio je i jedan zanimljiv detalj. Kad je 1994. godine potpisao ugovor s Realom, morao je da pristane na jednu neobičnu klauzulu. Obavezao se, naime, da postane prvak Evrope.

– Tačno je. Bio sam u Beogradu kada je ponuda stigla. Moj prijatelj, menadžer, me je pozvao i rekao da ponuda postoji i da je uslov da budem prvak Evrope. Rekao sam ‘Dogovoreno’. Pitao me je zašto pristajem, odgovorio sam mu da je svejedno i da potpišem na pet godina, ako ne budem najbolji u Evropi, oni će me oterati. Motivacija mi je bila da budem u klubu kao što je Real, a da pritom imam 34 godine. Proveo sam tamo tri fantastične sezone, bio prvak Evrope, uzeli smo tada Saporta kup, pandan sadašnjem Evrokupu. Bio sam zadovoljan – rekao je Željko Obradović.

Maxbetsport

Komentari