PARTIZANE, IMA LI TI SPASA?! OVA SEZONA JE PO SVMU SUDEĆI IZGUBLJENA! Na sve probleme, sad i korona!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • PARTIZANE, IMA LI TI SPASA?! OVA SEZONA JE PO SVMU SUDEĆI IZGUBLJENA! Na sve probleme, sad i korona!

Najgora stvar oko pojave koronavirusa u timu Partizana i njegovog mogućeg širenja jeste, naravno, zaraza i eventualna opasnost po zdravlje igrača i članova stručnog štaba.

No, navijači sigurno “lupaju glavom o zid” kada pomisle koliko ove sezone da im baš ništa ne ide od ruke.

Trebalo je da vidimo Partizan kako se bori za plej-of, prvi put ove sezone bez Kodija Miler-Mekintajera i sa rešenošću koju su igrači najavljivali. No, u doba pandemije virus ne bi trebalo nikoga da iznenadi, pa je sada došao i u Partizan.

Koronavirus je odložio meč protiv FMP-a, zaražen je član stručnog štaba Partizana, dok su petorica igrača osetila simptome. Kako se iz kluba može čuti, simptomi nisu teški, ali je kompletna ekipa i svi iz kluba koji su bili sa njom u kontaktu testirana i rezultati se čekaju.

Ali, kakve su potencijalne posledice eventualne zaraze? Jako velike. Pogledajmo zajedno zašto.

Prvo, ako bilo ko od igrača bude pozitivan, to automatski donosi pauzu i to baš kada ne treba. Ako igrači budu pozitivni i imaju neke simptome, apsolutno neće smeti da treniraju, a svaki dan netreniranja je kao nedelja treninga, kako kaže narodna mudrost. Još ako se na to doda da su neki igrači imali kraće ili duže pauze zbog povreda, stvari postaju još gore.

Ne treba zaboraviti da se očekuje da Partizan izvrši tzv. doselekciju u timu, za šta ima sve manje vremena. Eventualna pauza bi dodatno povećala vreme za koje bi novi igrač trebalo da se uklopi. Ako dođe uopšte.

Crno-beli je trebalo da igraju danas protiv FMP-a u 16. kolu ABA lige, posle čega je trebalo da putuju za Rusiju gde je u sredu trebalo da se sastanu sa Lokomotivom.

Posle toga bi usledio duel sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani, pa onda opet meč sa Lokomotivom, pa sa Igokeom u Beogradu. Sve ovo se dešava u trenutku kada se crno-beli hvataju za slamku u borbi za plej-of, dok u isto vreme kroz Evrokup pokušavaju da makar malo osvetlaju obraz.

Partizan teorijski još može do plej-ofa ABA, ali da bi to postigao, mora da pobedi u svim utakmicama do kraja, pa i onda ne bi zavisio samo od svojih rezultata, nego bi morale da mu se sklope još neke kockice.

Što se tiče Evrokupa, crno-beli su u prvoj utakmici bukvalno demolirali Trento, a onda ubedljivo poraženi od Metropolitana. Taman kada su navijači počeli da pljuju i govore o italijanskim "poluamaterima", ta ekipa je pobedila Lokomotivu, tradicionalnog favorita u Evrokupu i širom "otvorila" grupu.

I onda bi usledila pauza za kup, koji je možda i najmanje važno takmičenje, ali je jedino u kome Partizan poslednjih godina manje-više redovno osvaja trofeje.

A sve ovo je trebalo da se desi posle trećeg ozbiljnog "reza" u sezoni. Nakon odlaska Vlada Šćepanovića sa mesta trenera, ekipu je napustio i Nemanja Gordić, a meč u Francuskoj bio je kap koja je prelila čašu i za Miler-Mekintajera, koga je klub rešio da otpusti nakon meča.

Mnogo se govorilo (nezvanično, naravno) o sukobima unutar ekipe, opet navodno oko te plejmejkerske pozicije, što je čak izokola pomenuo i Sašo Filipovski pred FMP. Sada smo imali prvu priliku da vidimo kako bi to izgledalo kad je "vazduh raščišćen" i kada su drugi igrači najavljivali da će se "skupiti" i poželeti da što pre "izađu iz ove situacije".

Ali, moraćemo da sačekamo.

Iako je poslednje na spisku, naravno da je najvažnije. Pre svega ostalog, nadamo se da će svi zaraženi da prođu bez posledica i da niko neće razviti teže simptome.

Što se tiče košarke, ovo će biti prvi put da se zbog Partizana odlažu mečevi.

Ako se to desi, onda će utakmice morati da se igraju jedna za drugom, moraće da se igra maltene dan za danom, samo sa putovanjima između, i to onim najdaljim, Krasnodar i Ljubljana, i to sa igračima koji nisu najspremniji.

Mondo

Komentari