RADONJIĆ JE SPROVEO 8 PROMENA U ZVEZDI ZA ŠEST DANA! Saša Obradović je možda i zbog ovog bivši trener crveno-belih!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • RADONJIĆ JE SPROVEO 8 PROMENA U ZVEZDI ZA ŠEST DANA! Saša Obradović je možda i zbog ovog bivši trener crveno-belih!

Dejan Radonjić je ostvario prvu evroligašku pobedu posle povratka na klupu Crvene zvezde.

Preokrenulo se. Zvezda je bila u lošoj seriji, promenila je trenera, teški trenuci su nastavljeni u Laktašima... Malo ko je verovao da će crveno-beli uspeti da krizu prebrode protiv Panatinaikosa, ali to se dogodilo. U 17. kolu Evrolige tim sa Malog Kalemegdana je slavio sa 74:71 i najavio bolje dane.

Biće još poraza, to je sigurno, ali s dolaskom Dejana Radonjića zvezdaška populacija je vratila veru u "bolje sutra". I ima boljih stvari.

Zvezdin cilj je Top 8. Za sada je još daleko od toga. MaxBet sport je, međutim, "izbrojao" Top 8 promena koje su vidljive golim okom, posle samo šest dana rada ekipe sa Radonjićem u ulozi šefa struke.

1. Vraćeno samopouzdanje ekipi - deluje da je Radonjić uspeo da u tim vrati pobednički mentalitet. Meč je izvuklo sedam-osam igrača, od kojih su petorica odigrali 20+ minuta. Nije bilo „hokejaških izmena", vraćena je „hemija" u ekipu, što se vidi i po onom pozdravu po završetku utakmice. Vidi se koliko je igračima bilo bitno da trijumfuju.

2. Veća uloga Kuzmića - branio dobro pik u odbrani i spuštala mu se lopta u napadu. Nešto što se nije radilo kod Obradovića.

3. Dobrić - starter u oba meča otkako je Radonjić na klupi. Protiv Igokee igrao preko 30, a protiv Panatinaikosa preko 27 minuta. Jasno je da u njega Radonjić ima daleko više poverenja nego što je imao Obradović.

4. Radanov na terenu - igra dobru odbranu, pokazao je ulazom preko Papajanisa da se ne plaši, Zvezda je dobila „trojku" u njemu, Obradović je trebalo da ga koristi, Radonjić je to ispravio. Dobio je šansu, doduše, zbog silnih izostanaka (Lojd, Hol, Simonović, Noko), ali trebalo bi da ostane u rotaciji i dalje. Debitovao je u Evroligi. Kod Tomića 2017. debitovao u Evrokupu. Kod Obradovića je bio na "krovu Pionira".

5. Kolom - hvata dah, može da bude pojačanje. Samo da bude fizički spreman, ima pregled igre i ideju.

6. Nema „divljanja" - ne završavaju se napadi za šest-sedam sekundi, igra se strpljivije. Ako je kod Obradovića delovalo da je O'Brajant „privatnik" i da uzima šuteve i koje ne bi trebalo, sada se stiče utisak da je postao deo tima.

7. Bacanje za loptu - To se očekuje od Lazića i Dobrića, ali od Davidovca... I to ne jednom, nego dva puta. Pokazuje to odnos prema igri, saigračima, klubu...

8. Podrška - Na 0/3 u šutu za tri poena, Radonjić je bodrio Dobrića. Potom je kod aut linije dao podršku Ritu, lupkajući ga po leđima. Drugačija slika u odnosu na Sašu Obradovića. Nije ni čudno što su navijači koji su bili u hali tokom meča sa Panatinaikosom u jednom trenutu skandirali Radonjićevo ime...

Maxbetsport


Komentari