REDING ILI PAUNIĆ U PARTIZANU, MESTA IMA SAMO ZA JEDNOG! Crno-beli se dodatno pojačavaju za ABA i Evrokup!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • REDING ILI PAUNIĆ U PARTIZANU, MESTA IMA SAMO ZA JEDNOG! Crno-beli se dodatno pojačavaju za ABA i Evrokup!

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, najavio je dolazak dva nova košarkaša, a kako stoje stvari jedan od ta dva posla blizu je realizacije.

Dres crno-belih narednih dana trebalo bi da obuče Redži Reding, košarkaš sa iskustvom igranja u Evroligi s obzirom da je u najelitnijem klupskom evropskom takmičenju nastupao za Albu i Darušafaku.

Prema navodima Večernjih novosti pregovori su u završnoj fazi i Amerikanac je na dobrom putu da zaduži crno-belu opremu.

Studirao je na univerzitetu Vilanova, a nakon što nije draftovan otisnuo se u Evropu gde je igrao za Engomis, Tibingen, Albu, Darušafaku, Bajern i Turk Telekom za koji je nastupao prošle sezone.

Za Albu je u Evroligi u sezoni 2014/15 prosečno postizao 12.9 poena po utakmici, dok je sezonu nakon toga u dresu Darušafake imao prosek od 7.5 poena po meču.

U Partizan bi mogao i bivši reprezentativac Srbije.

Crno-beli nisu bili dovoljno konkretni u pregovorima sa Šonom Kilpatrikom, koji se „skućio“ u Podgorici, a sada imaju šansu da angažuju Ivana Paunića.

32-godišnji bek je na početku karijere nosio dres najtrofejnijeg srpskog kluba, a sam kaže da ne bi imao ništa protiv da se vrati u klub iz Humske ulice.

– Naravno da bih došao u Partizan. Ozbiljan je to klub. Pratio sam utakmice. Vidim da su ambicije velike, trener je vrhunski, igrači odlični, zaista sve izgleda na visokom nivou. Mislim da će Partizan daleko dogurati u Evrokupu, rekao je Paunić za Maxbetsport.

Iskusni bek međutim tvrdi da ga iz Partizana još uvek niko nije zvao.

– Iz Partizana me nisu lično kontaktirali, ali možda jesu menadžera, to ne mogu da tvrdim. Za sada mi niko ništa nije preneo. Ranije su postojale neke naznake oko Partizana, ali ništa više od toga – zaključio je Paunić.

Paunić je bio na pragu povratka u Fuenlabradu, ali su čelnici španskog kluba u poslednji čas promenili uslove ugovora i do saradnje nije došlo.

SC

Komentari