SA JUGOM JE OSVOJIO SVE! LEGENDARNI TRENER OPLEO PO ZVEZDI, PARTIZANU, ABA... Devet stranaca na parketu, to tako ne može - AMAN!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • SA JUGOM JE OSVOJIO SVE! LEGENDARNI TRENER OPLEO PO ZVEZDI, PARTIZANU, ABA... Devet stranaca na parketu, to tako ne može - AMAN!

Hrvat Mirko Novosel uputio je kritike na račun abaligaša zbog broja stranaca koji nastupaju u regionalnom takmičenju, a posebno se dotakao situacije u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Novosel od starta nije krio stav da podržava takmičenje na Jadranu, ali su se u međuvremenu pojavili brojni problemi u njegovom funkcionisanju.

– Srbija ima svoje razloge zašto razmišlja tako, Hrvatska ima svoje, ali generalno su mišljenja tu negde. Ja sam od starta bio zagovornik ABA lige, ali dogodilo se nešto što nisam mogao da predvidim. recimo, ptravila su takva da jedan igrač tokom sezone može da igra za nekoliko klubova, što je nedopustivo. Dalje, smatram da su stranci ti koji uništavaju talente u obe zemlje, samim tim i košarku. Sećam se jednog nedavnog derbija između Crvene zvezde i Partizana. U jednom trenutku od deset igrača na terenu devetorica su bili stranci i samo jedan domaći! To tako ne ide, ne može… - rekao je Novosel za "Maxbetsport".

Republika

Komentari