SA ŠPANCIMA SE MORAMO POBITI, FURIJA IGRA SNAŽNO, NA IVICI FAULA! Orlovi znaju šta im je činiti protiv Rubija, Ljulja, Gasola…

    foto: FIBA
    Podeli
  • SA ŠPANCIMA SE MORAMO POBITI, FURIJA IGRA SNAŽNO, NA IVICI FAULA! Orlovi znaju šta im je činiti protiv Rubija, Ljulja, Gasola…

Duel selekcije Srbije i Španije smatra se derbijem kola, a pobednik ovog susreta putovaće u Šangaj na četvrtfinale, a gubitnik u Donguan. Rivali u četvrtfinalu mogu da budu Argentina ili Poljska. Meč je na program u nedelju od 14 časova i 30 minuta.

Španija je fantastičan tim pun zvezda i Đorđević njihove prednosti i mane veoma dobro.

"Najvažnija i najteža utakmica do sada, oni su ekipa koja na svakom takmičenju krene slabije i dižu se tokom turnira, to već godinama rade... Imaju veliko iskustvo, velike lidere poput Ljulja i Riki Rubija, Rudi Fernandes koji ima sjajno iskustvo i Pau Ribas koji radi veliki posao sa klupe i naravno jedan Mark Gasol, braća Ernangomes uz Klavera i Španci imaju jednu sjajnu reprezentaciju", poručio je Aleksandar Đorđević.

"Igraju snažno, na ivici faula kao i uvek i na to moramo da budemo spremni i to je sigurno ono što želimo da uradimo", smatra selektor reprezentacije Srbije.

Španija je turnire počinjala slabo i uvek se izdizala kroz mečeve, a tako se ponaša i selekcija Srbije.

"Dižemo se i mi... Postoje neke utakmice koje ranijih godina smo naučili da izlaskom na zagrevanje nekim svojim autoritetom, govorom tela pokažemo zašto smo došli i na taj način utičemo na protivnika. Čekaju nas sve teže i teže utakmice i to je to", rekao je Đorđević.

Đorđević se osvrnuo na tvrdinju da ovo neće biti duel trenera sa trenerom i njihovih taktika..

"Skariolo je moj prijatelj jako ga cenim, čovek je imao vrhunske uspehe sa španskom reprezentacijom bio je i pomoćni trener u NBA timu i to je čovek koji zna da svoju reprezentaciju da dovede do vrha, a o duelima trener protiv trenera ne razmišljam nikad".

Teleks.info/Mediji

Komentari