ŠĆEPANOVIĆ SKOCKAO TIM, NEDOSTAJE JOŠ CENTAR: Idealna petorka Evrokupa ostala na okupu! PARTIZAN SPREMAN DA SKINE KRUNU ZVEZDI!

    foto: Printskrin/KK Partizan
    Podeli
  • ŠĆEPANOVIĆ SKOCKAO TIM, NEDOSTAJE JOŠ CENTAR: Idealna petorka Evrokupa ostala na okupu! PARTIZAN SPREMAN DA SKINE KRUNU ZVEZDI!

Nade navijača Partizana da naredna sezona može da bude uspešna kao i veći deo protekle srušile su se za samo nekoliko dana, kada je klub napustio prvi plejmejker Kori Volden, a potom i trener Andrea Trinkijeri.

Međutim, to je mogla da bude samo prva reakcija ljubitelja crno-belih boja, jer je nekoliko narednih poteza u Humskoj pokazalo da te dve promene ne bi trebalo da budu pogubne po klub.

Na klupi neće biti nikakvo novo i nepoznato ime, već nekadašnji igrač Partizana i doskorašnji prvi asistent u stručnom štabu Vlado Šćepanović. Uz njega će biti trener koji sa igračima već ima izgrađen sjajan odnos, Aleksandar Matović. Novi član je Dejan Mijatović, popularni Džoli, koji je na istoj adresi bio pomoćnik Nenadu Čanku u sezoni 2017-'18. Već na promociji Šćepanović je naglasio da sigurno neće kopirati sistem Andree Trinkijerija, ali da svakako stvari koje su bile dobre tokom prethodne sezone i koje su donosile pobede neće značajno menjati.

Odlazak Korija Voldena u Crvenu zvezdu žestoko je potresao "parni valjak", ali je situaciju umirio dolazak sasvim dostojne zamene i prošlogodišnje klupske želje - Kodija Milera-Mekintajera. Na istoj poziciji u toku ove nedelje čelnici Partizana uspeli su da reše još jedan potencijalni problem. Pronašli su zajednički jezik sa Nemanjom Gordićem, koji je produžio ugovor i u narednoj sezoni će dirigovati igrom crno-bele ekspedicije.

Pozitivna stvar za crno-bele je i kompletna petorka koja je pre nekoliko dana glasovima navijača izabrana za idealan tim Evrokupa u protekloj sezoni - Mozli, Rašon, Zagorac, Jaramaz i Pejdž. Sva petorica imaju ugovore i biće bitne karike Šćepanovićevog tima. Uz Mozlija u reketu crno-beli imaju i Nikolu Jankovića, pa se tu očekuje dolazak još jednog igrača, za kojim su već duže vreme u potrazi.

Nedavno je, do 2024. godine, produžen ugovor i sa mladim Urošem Trifunovićem, a stigao je još jedan domaći igrač - Nemanja Dangubić. Očekuje se do početka priprema i odluka kapitena Novice Veličkovića, koji je svake prethodne godine posle vaganja nastavljao tamo gde je stao na kraju sezone. Nedavno se preko društvenih mreža javio i Brajan Angola, koji je spreman da se vrati u Beograd i bude deo ekipe, ali ostaje pitanje da li je i dalje u planovima trenera.

Kad se sve sabere, jasno je da se Partizan neće mnogo promeniti u odnosu na prethodnu sezonu, iako je doživeo dva neplanirana odlaska već na startu letnjeg prelaznog roka.

Novosti.rs


Komentari