ŠĆEPANOVIĆ VEĆ ZNA KAKO ĆE IZGLEDATI NJEGOV PARTIZAN I KO ĆE IGRATI NA KOJOJ POZICIJI! Ostalo je još da se dovedu jedan ili dva igrača!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠĆEPANOVIĆ VEĆ ZNA KAKO ĆE IZGLEDATI NJEGOV PARTIZAN I KO ĆE IGRATI NA KOJOJ POZICIJI! Ostalo je još da se dovedu jedan ili dva igrača!

"Razgovarao sam sa igračima, meni je mnogo bilo bitno da se čujem sa momcima koji su u klubu. To će uvek biti moja praksa. Na kraju, igrači donose rezultat, oni su glavni", rekao je Šćepanović na početku intervjua za "Sportski žunal".

Poručio je i da se tim neće mnogo menjati.

"Imamo gro ekipe iz prošle sezone i tu ne bi trebalo mnogo da se menja, ostalo je još da se dovedu jedan, evenualno dvojica igrač. Dobra stvar je kada vam 70 odsto tima ostane na okupu. Filozofija će ostati manje-više ista da igrači ne bi doživeli šok zbog velikih promena. Naravno, uz par stvari za koje procenim da je potrebno da se urade", govorio je.

Priču o kadrovima počeo je od pozicije "jedan".

"Doveli smo Milera Mekintajera, tu je Nemanja Gordić, za kog se nadam da će produžiti ugovor. Mislim da smo blizu, mada ne bih da prejudiciram stvari. Imamo Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza na 'dvojci', tu je i mali Trifa, koji više nije mali, već je odrastao i napravio važan korak u karijeri", 'skenirao' je Šćepanović aktuelni sastav. "Sada je potrebno još više da radi i napreduje".

Dalje...

"Rade Zagorac i Nemanja Dangubić na 'trojci', na 'četvorci' pod ugovorom imamo Tomasa, tu je i Birčević", pričao je i dodao:

"Pod ugovorom smo i sa Stefanom Jankovićem, tek u narednom periodu videćemo šta ćemo tu da radimo", nagovestio je da nekadašnji igrač Crvene zvezde nije siguran u prvom timu za sezonu 2020/21.

"Naravmo, Novica Veličković. Neću da trošim reči o njemu, koliko čovek znači za ekipu, u igračkom i ljudskom smislu. Imamo i Nikolu Jankovića, Mozlija...", govorio je o unutrašnjim pozicijama i stigao do najdeficitarnije - pozicije "pet".

"Nećemo žuriti, tržište se tek otvara", rekao je Kolašinac, koji je potvrdio da je učestvovao u pregovorima oko dolaska američkog beka i srpskog krila.

Sledeći je centar, pitanje je samo odakle.

"Videćemo prvo kakav tip i profil igrača je potreban ovoj ekipi", ostao je uzdržan Šćepanović.

Šćepanović je istakao šta će mu kao treneru Partizana biti najdragocenija iskustva stečena iz sezona 2001/02 i 2003/04, kada je nosio crno-beli dres.

Završeno je titulama prvaka, ali danas - mnogo godina kasnije - kaže da nimalo nije bio lak za saradnju dok je nosio patike i dres. To iskustvo poslužiće mu da u novoj ulozi rešava buduće probleme u svlačionici i prepoznaje one sa izraženim egom.

"Nisam ja bio baš lagan za saradnju kao igrač! Nezgodan sam bio i u odnosu sa trenerima", odgovorio je.

"Iskreno da vam kažem, ja bih voleo da imam igrača kakav sam bio ja. Nisam bio lak za saradnju, ali su svi znali i bili su sto posto sigurni koliko ću da dam na terenu i na treninzima. Svi mi imamo svoj ego, pa donekle i tu sportsku sujetu, nismo lagani za saradnju", pričao je i dodao:

"Ali, sve dok dajemo sto posto na terenu, to može da se proguta..."

Nije bio lagan za saradnju, ali je svuda ostavio traga, baš kao što je svuda i danas rado viđen gost.

"Baš mi je drago što sam u svojoj karijeri, što igračkoj, što trenerskoj, ostavio takav utisak da ljudi imaju poverenje u mene. Da sam im simpatičan. Da me doživljavaju kao pravog sportistu", rekao je Šćepanović, koji je u prethodne dve sezone (tačnije jednu i po) radio u Partizanu kao asistent Andree Trinkjerija.

Sada je na njemu da nastavi dalje kao šef, šesti od odlaska Duška Vujoševića.

"Ja sam cilj ispunio onog dana kada sam preuzeo Partizan. Sada je ostalo da to krunišem rezultatima. Da li ću u tome uspeti, ne znam. Uradiću ono što je do mene, a to u svakom trenutku znači - maksimum. To i dalje nije garancija rezultata, u sportu toga nema. Možeš da uradiš sve super i da ti dve povrede u ključnom delu sezone sve pokvare", rekao je.

"Zato je važno da znaš da si dao sve od sebe", dodao je.

Njegov najveći rival u sezoni 2020/21 biće Saša Obradović, legenda i novi trener Crvene zvezde. O nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Jugoslavije govorio je u superlativu...

"To je još jedna potvrda da se u tom našem periodu igrala prava košarka. Da su igrači učili pravu košarkašku filozofiju. Sašu cenim kao trenera i biće mi veoma drago da se sretnemo na terenu. Dok utakmica traje nema sentimentalnosti, ali imam veliko poštovanje prema njemu i njegovom radu", rekao je 44-godišnjak, a potom bio upitan da pojasni termin "prava košarka".

"Promenio se stil. Kada kažem 'prava košarka', mislim na to da je zavisilo više od talenta i individualnih rešenja, a ne toliko od fizičke pripreme. Sada je to, ako ne 50-50, onda sigurno 60-40 na strani fizikalija", ocenio je trener koji je debitovao 2016. na klupi Budućnosti, ali samo u prvih devet mečeva te sezone.

"I to je potpuno drugačiji način igre, košarkaških shvatanja uopšte... To je osnovna razlika između tih prošlih i sadašnjih dana", pojasnio je i priznao da njegov Partizan neće moći da izgleda drugačije, ako želi prvu titulu od 2014. i povratak u Evroligu.

"I mi moramo tome da se prilagođavamo. Takvo je i vreme i tržište. Čovek mora da se menja".

Mondo.rs


Komentari