SRBIJA ČEKA, KO UMESTO ĐORĐEVIĆA?! Saša Obradović prvi favorit, mogu li orlove uzeti KARI PEŠIĆ ILI ŽELJKO OBRADOVIĆ?!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJA ČEKA, KO UMESTO ĐORĐEVIĆA?! Saša Obradović prvi favorit, mogu li orlove uzeti KARI PEŠIĆ ILI ŽELJKO OBRADOVIĆ?!

Posle odlaska Aleksandra Đorđevića sa klupe reprezentacije Srbije kao njegovi naslednici isplivala su dva imena - Igor Kokoškov i Saša Obradović.

Iako je delovalo da je Kokoškov već selektro Orlova, od toga po svemu sudeći nema ništa, jer je njegov angažman u Sakramento Kingsima nepremostiva prepreka.

Naprosto, evropskinšampion sa Slovenijom ne bi mogao da void orlove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se ponovo igrati u ''nezgodnim'' terminima. Tačnije, pitanje je da li će evroligaški košarkaši moći da nastupaju za svoje nacipnalne timove, a Kokoškov gotovo sigurno ne bi mogao da void ekipu.

Tako je u prvi plan došao Saša Obradović, koji nema tih prepreka, a uz to ima i veliku želju da se oproba i u selektorskoj ulozi.

Obradović je nekadašnji je saigrač Aleksandra Đorđevića u reprezentaciji Jugoslavije i deo je onih uspeha našeg nacionalnog tima u drugoj polovini devedesetih. Do sada je trenirao Albu, Lokomotivu Kubanj, a trenutno je trener Monaka, što mu ne bi pravilo problem da preuzme i nacionalni tim.

Postoji opcija i da KSS vruću klupu “orlova” ponudi Željku Obradoviću i Svetislavu Pešiću, ali je teško poverovati da bi oni pored Fenerbahčea i Barselone bili spremni za dodatni posao sa selekcijom Srbije. Ipak, kad su Žoc i Kari u pitanju nikad se ne zna.

Kako god bilo, KSS će odluku o nasledniku Aleksandra Đorđevića doneti brzo. Srbija nema vremana za čekanje, čeka nas brutalan košarkaški period – kvalifikacije za Olimpijske igre, potom i za evropsko prvenstvo. Pored toga od novog selektora se očekuje da u ekipu ubaci nekoliko mladih košarkaša poput Boriše Simanića iz Zvezde, Alena Smajlagića iz Golden Stejta…

Teleks.info

Komentari