SRBIJO, ČUVAJ SE BRAZILA! Aco Petrović vratio brazilskog Duranta! KARIOKE SE TROJKOM IZ NBA NA SP U KINI!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SRBIJO, ČUVAJ SE BRAZILA! Aco Petrović vratio brazilskog Duranta! KARIOKE SE TROJKOM IZ NBA NA SP U KINI!

Aleksandar Petrović dobio je značajno pojačanje u brazilskoj reprezentaciji za Svetsko prvenstvo koje se ovog leta igra u Kini.

Bivši hrvatski selektor ovih je dana bio u SAD-u, gde se sastao s trojicom Brazilaca koji igraju u NBA ligi - Brunom Caboclom iz Memfisa, Raulom Netom iz Jutee i Cristianom Feliciom iz Čikaga.

"Sastanci sa svim igračima bili su odlični, svi su pokazali volju i stavili se na raspolaganje reprezentaciji", rekao je Aco, a prenosi Fibina službena stranica.

Najinteresantniji od te trojice je Caboclo, koji za reprezentaciju Brazila nije igrao od 2017., kad je odbio ući u igru na utakmici protiv Meksika nakon što je zamenjen u prvoj četvrtini. Iako se odmah poslije utakmice ispričao, Brazilci ga više nisu pozivali.

Ali to nije bilo ni toliko važno jer Caboclo je tek poslednjih meseci počeo pokazivati potencijal zbog kojeg je izabran na NBA draftu, i to senzacionalno visokim 20. pikom 2014. godine. Odabrali su ga Toronto Raptorsi u strahu da im ga neko ne uzme ispred nosa u drugoj rundi.

Zbog visine od 206 cm, mršave građe i finog šuta Cabocla su prozvali brazilskim Durantom. Međutim, njegov sirovi talent nije došao do izražaja.

"On je dve godine daleko od toga da bude dve godine daleko", reči su ESPN-ova stručnog komentatora za draft Frana Fraschille koje su obeležile početak NBA karijere ovog mladića.

U prevodu, biće spreman za nekakvu ulogu četiri godine nakon drafta. I Fraschilla je bio u pravu. U prve četiri godine ne samo da se nije nametnuo u Raptorsima već su ga se nekoliko meseci pre isteka četverogodišnjeg ugovora odrekli i poslali ga u Sakramento.

Na leto je pokušao u Hjustonu, ali Rocketsi ga nisu zadržali. Krajem januara javili su mu se Memfis Grizliji i dali mu jedan pa drugi desetodnevni ugovor. Zadovoljni viđenim, dali su mu ugovor do leta 2020., a on je u 34 utakmice startovao 19 puta i završio sezonu s prosekom od 8,3 poena i 4,6 skokova. Nije baš kandidat za MVP-ja pa ni za igrača koji je najviše napredovao, ali barem je pronašao novi dom, barem na još godinu dana.

Uostalom, prošle su prve dve godine, pa druge dve godine i u petoj je konačno pokazao da je spreman biti - NBA igrač.


Komentari