STRAH OD SRBIJE JE VEĆI NEGO OD KORONAVIRUSA! Američki "drim tim" se sprema kao da će Olimpijske igre biti organizovane!

    foto: KSS/Fiba
    Podeli
  • STRAH OD SRBIJE JE VEĆI NEGO OD KORONAVIRUSA! Američki "drim tim" se sprema kao da će Olimpijske igre biti organizovane!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država pripremaće se za Olimpijske igre kao da će one biti organizovane, potvrdio je pomoćni trener Stiv Ker. Čovek koji predvodi Golden stejt voriorse naveo je da, dok ne stignu zvanične potvrde, Amerikanci planiraju pripreme kao da će olimpijskog turnira biti.

Zbog pandemije koronavirusa sva sportska takmičenja ove sezone su neizvesna, neka su čak i odložena, što lako može da se dogodi sa Igrama u Tokiju.

Dok zvaničnici iz Japana i Međunarodnog olimpijskog komiteta izjavljuju da za sada nema odlaganja, američka selekcija se sprema da popravi utisak sa Svetskog prvenstva.

"Pop i ja smo razgovarali nekoliko puta prethodne nedelje i trenutno je sve neizvesno. Ne postoje potvrde da će Olimpijske igre biti odložene ili nešto slično", kazao je Ker i dodao:

"Svi sedimo i pitamo se šta će biti, kao i ostatak sveta. Planiramo kao da će biti sve održano po planu, pokušaćemo da okupimo tim i vidimo šta smo u stanju da uradimo."

Selekcija SAD koju vodi Greg Popović je, zbog brojnih otkaza, doživela debakl na Mundobasketu Kini i završila ga na šestoj poziciji. Više od 15 igrača je otkazalo Popoviću, ali se sada očekuje da svi budu prisutni u olimpijskom timu, kako bi se odbranila zlatna medalja osvojena pre četiri godine u Riju.

Među onima koji nisu igrali u Kini su Entoni Dejvis, Bredli Bil, Džejms Harden, Demijan Lilard, Kevin Lav, Si Džej Mekalum...

Popović, Ker i čitav stručni štab trebalo bi da imaju novi "drim tim" ne bi li se nastavio dominantni niz na najvećoj svetskoj smotri sportista.

Od 1992. godine Sjedinjene Države samo jednom nisu uspele da osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (2004).

RTS


Komentari