TEO NEĆE IGRATI SP, ĐORĐEVIĆ POTVRDIO LOŠU VEST! Sale, ipak, puca od optimizma, IMAMO VRHUNSKE MAJSTORE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TEO NEĆE IGRATI SP, ĐORĐEVIĆ POTVRDIO LOŠU VEST! Sale, ipak, puca od optimizma, IMAMO VRHUNSKE MAJSTORE!

Orlovi kreću ti put Kine, gde ih očekuju tri prijateljske utakmice pred početak planetarnog šampionata. Izvesno je da na put neće Dragan Milosavljević, koji se povredio na Akropolis kupu, a sva je prilika da će Svetski kup propustiti i kapiten Miloš Teodosić, kako je i najavljivano.

"Najviše brinu povrede. Gagijeva povreda je najteža koja igrača može da zadesi, dao je mnogo i na igračkom i na ljudskom planu, njegovo odsustvo će se osetiti. Za Teodosića u ovom trenutku nije dobra slika, magnetna rezonanca pokazala je da postoji ruptura od 4,5mm, neće putovati sa nama i 99% neće biti sa nama na SP. Još jedan veliki gubitak za ekipu, igrački, liderski i ljudski. Moramo da usmerimo oružja u drugu stranu i da vidimo kako ćemo to da nadoknadimo", rekao je Đorđević na konferenciji za medije.

Turnir u Atini propustio je i Vladimir Lučić, koji bi trebalo da bude spreman za najvažnije takmičenje ove godine.

"Lučić je planski ostao u Beogradu da sanira rupturu. Hteo je da igra i u Litvaniji, svi su tvrdoglavi i hrabri, dešavalo se da naprave štetu sebi, ali rekli smo mu da stane malo... Biće spreman za pet do sedam dana, nije mnogo izgubio jer je prošao važan deo priprema i radio je naporno kao i svi".

S obzirom na sve povrede, novinare je zanimalo da li je selektor imao opciju da pozove još nekog igrača.

"Uvek se pravi selekcija tako da se računa na nepredviđene stvari. Jako sam zadovoljan koncepcijom tima, i 2014. godine smo išli sa šest ‘malih’ i šest ‘velikih’ igrača. Postoji mogućnost da i sada bude tako, imamo impozantnu visinu i fizičku prednost, to ćemo probati da stavimo na teren. Igrač poput Bjelice može da bude jako koristan, probali smo ga na poziciji tri, gde s obzirom na tehniku i kreaciju može mnogo toga da ponudi."

Srbija će u Kini, pred početak svetskog šampionata, igrati sa Italijom (23. avgust), Novim Zelandom (25. avgust), Francuskom (27. avgust).

"Najteža prva utakmica protiv Italije, u Atini je bila nerealna pobeda koja može da nas poljulja. Oni su igrali bez Haketa, Galinarija i Datomea, ne sme da nas zavara taj ubedljiv trijumf. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, što bi nam dobro i došlo, kao u prvoj četvrtini. Novi Zeland mnogo poštujemo, njihov stil igre i privrženost dresu, pobedili su nas pred Svetsko prvenstvo 2014. Igraju brzu košarku, smol-bol, biće to dobra priprema za Filipine koji igraju slično. Francuzi su izgubili Ertela i Moermana, dvojicu igrača iz petorke, mnogo je povreda u svim reprezentacijama. Moramo da stavimo znak pitanja tu, kalendar je takav i napori su ogromni", konstatovao je Đorđević, pa dodao:

"Posle Gagijeve povrede došlo mi je... Stalno spominjemo čast i vrednosti, to stoji, ali posle ovakvih stvari dođe i doza straha kod drugih. Moramo da napravimo pritisak da se kalendar promeni i uskladi, košarka se igra na parketu, a ne u kancelariji".

Orlovi do sada ne znaju za poraz u pripremnom periodu.

"Postoji još margina za uigravanje i za napredak. Nismo svi sve vreme bili zajedno, ali vrhunski su to majstori i nije im bilo potrebno mnogo. Žao mi je što nismo imali više vremena, ali svaki detalj i svaki sekund nam znače da ubacujemo nove stvari i da budemo još uigraniji. Značiće nam ove utakmice, mislim da nam redosled utakmica u prvoj fazi prija pred ključnu drugu fazu."

Srbija će igrati u Grupi D u Fošanu, protiv Angole, Italije i Filipina.


Komentari