TEO O TOME DA LI ĆE IGRATI ZA ORLOVE, VIRTUSU, SP U KINI! Najteže je igračima, želeli su najbolje! Imaju moju punu podršku za dalje...

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TEO O TOME DA LI ĆE IGRATI ZA ORLOVE, VIRTUSU, SP U KINI! Najteže je igračima, želeli su najbolje! Imaju moju punu podršku za dalje...

Prošle nedelje u Breši je bio Novinar Maxbetsport portal Vladimir Stanković. On je iskoristio priliku da porazgovara da Milošem Teodosićem i Stefanom Markovićem, plejmejkerima Virtusa Saše Đorđevića. Bilo je 82:80 za Virtus, uz 25 poena Teodosića i 17 Markovića. Ukupno 42 od 82. Jedva pola. Podbacili, šta li… Šalim se, zna se da su duša tima koji vodi u italijanskoj ligi.

Prvo nas je zanimalo da li se adpatirao na novo mesto stanovanja…

– Navikao sam se, šta ću…Iskreno, i nije bio neki problem, osim što u gradu ništa ne radi od 15 do 19 časova – reče Teodosić kroz osmeh.

Kako se sporazumevaš sa saigračima i trenerom?

– S nekima na srpskom, naravno. U klubu je za strance zvanični jezik engleski, učimo polako i italijanski.

Da li je dobar start sezone očekivan?

– Možda smo postigli i više od očekivanog. Iskreno, imali smo i prilično dobar raspored, ali uglavnom smo igrali dobro. Svesni smo da je tek početak sezone, treba još mnogo da se radi, da se bolje uigramo, naviknemo jedni na druge, ali sve ide u dobrom pravcu.

Ambicija je povratak u Evroligu?

– Naravno, to je krajnji cilj. Virtus je klub koji je pisao istoriju ovog takmičenja i učinićemo sve što možemo da ga vratimo u elitu evropske klupske košarke.

NBA je prošlost?

– Jeste, više ne mislim o tome. Probao sam, imam utisak da sam mogao da igram tamo, ali trebalo je da odem ranije i da me zaobiđu povrede.

Ovde si lepo primljen, ne znam da li si video onaj grafit koji je neki zaljubljeni momak ispisao svojoj devojci: „Lepa si kao Miloševa asistencija“?.

– Jesam, video sam i priznajem da mi je to jedan od najoriginalnijih komplimenata koje sam dobio u karijeri…Nadam se da je poruka pomogla momku.

Mundijal u Kini, uspeh ili neuspeh naše reprezentacije?

– Ni jedno ni drugo, nešto između. Sigurno je da je javnost očekivala više, imali smo i ekipu i kvalitet, ali igraju i drugi…Rekao bih da 5. mesto nije neuspeh, nevolja je što smo u prethodnih pet godina osvojili tri medalje i što smo navikli košarkaški narod na podijum.

I Igrači su se nadali makar mestom koje direktno vodi na Olimpijske igre?

– Sigurno je najteže samim igračima, uložili su mnogo rada, žrtvovali pola leta, želeli su najbolje…Imaju moju punu podršku za dalje.

Stefan se odavno povukao iz reprezentacije, nadam se da ti nisi?

– Ja nisam, za sada…

‘Ajde, bar do Tokija u kome bismo već bili da su u Kini igrali Miloš Teodosić i Stefan Marković…

Maxbetsport

Komentari