TRINKIJERI: MAJKA MI JE HRVATICA I GOVORIM SRPSKI - BEZ TOGA PARTIZAN ME NE BI DOVEO! Biti njegov trener je jedinstveno, taj klub je 'Hall of fame'!

    foto: KK Partizan
    Podeli
  • TRINKIJERI: MAJKA MI JE HRVATICA I GOVORIM SRPSKI - BEZ TOGA PARTIZAN ME NE BI DOVEO! Biti njegov trener je jedinstveno, taj klub je 'Hall of fame'!

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri govorio je o svom poreklu i odluci da dođe u Srbiju.

Italijan je bio gost u podkastu "Backdoor" sa svojim sunarodnicima i prilčao o mnogim temama.

Trinkijeri je naglasio svoje korene kao jedan od ključnih razloga dolaska u Partizan u trenutku kada je postao prvi strani trener u klupskoj istoriji.

"Moja baka je iz Crne Gore, mama Hrvatica, a ja govorim srpski. To je 'conditio sine qua non' (uslov bez koga se ne može prim. aut). Nikada me ne bi doveli bez toga. Partizan je instituacija", rekao je Trinkijeri.

Objasnio je i da mu je velika čast što predvodi crno-bele.

"Biti trener Partizana je nešto jedinstveno. Svi oni znaju kakva sam osoba. Prepoznajem sebe kao romantika i dolazak u Partizan se može nazvati drugačijom odlukom. Taj klub je 'Hall of fame' košarke".

Trinkijeri sa Partizanom ove sezone beleži sjajne rezultate jer je pre pauze bio prvi u ABA ligi i imao prednost domaćeg terena do kraja u Evrokupu.

"Mislim da me u Srbiji poštuju zato što su prepoznali moju ludost da dođem u toliko istorijski tim, pun slave, u verovatno najgorem periodu ikada. Pokušaj vraćanja sjaja klubu je nešto posebno".

Prokomentarisao je i američkog šutera Partizana Korija Voldena.

"On je moderan kombo bek, vrlo brz, fizički veoma jak. Odličan je defanzivac i raspolaže jakim arsenalom u napadu. Bez dileme, on je 100 odsto igrač za Evroligu", zaključio je.

B92.net

Komentari