UH, ŠTA BISMO BEZ ZVEZDE I PARTIZANA! OGLASIO SE KARI, ČEKAJU NAS STRAŠNI BRITANCI... Kaže da bi voleo da bude Piksi!

    foto: KSS
    Podeli
  • UH, ŠTA BISMO BEZ ZVEZDE I PARTIZANA! OGLASIO SE KARI, ČEKAJU NAS STRAŠNI BRITANCI... Kaže da bi voleo da bude Piksi!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o situaciji pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Crvena zvezda i Partizan su odlučili da, uprkos tome što je Evroliga u toku, svoje igrače stave na raspolaganju Pešiću.

"Ovo sve govorim zato što smo još tada naglasili, ako Partizan bude igrao Evroligu, kakva će situacija biti. Pričali smo da ćemo da imamo probleme za novembar i februar, jer ne bismo mogli da računamo ni na Zvezdu, ni na Partizan. Sada smo došli u tu situaciju, da bez tih šest-sedam igrača koji su na spisku ne bismo mogli da sastavimo reprezentaciju", rekao je Pešić za "Mozzarsport".

Vodiće se razgovori sa moskovskim CSKA oko Dejana Davidovca i Nikole Milutinova.

"Predstoje nam razgovori sa CSKA u ponedeljak. Tada ćemo definitivno znati da li može nešto da se desi ili ne. Pregovori traju, situacija je u ovom trenutku teška i 99 odsto na njih nećemo moći da računamo, uprkos ogromnoj želji CSKA da nam izađe u susret. Uradili su sve da se utakmica sa Uniksom odloži ili pomeri, što dosad ipak nije bilo moguće. CSKA je želeo da pomogne, našli smo čak i nekoliko varijanti kako da se omogući odlaganje derbija. Videćemo da li će nešto da se promeni posle sastanka u ponedeljak", dodao je Pešić.

Pešić je napravio paralelu između fudbala i košarke.

"Voleo bih zaista da mogu, kao Piksi Stojković, da izađem pred javnost i kažem kako idemo da pobedimo Portugaliju. Nije ni on lud, da tako nešto govori bez argumenata. On zna da je u fudbalu totalno drugačija situacija, u poređenju sa košarkom. Tačno se zna da svi fudbaleri moraju da se odazovu nacionalnom timu. Lično se radujem svakom uspehu reprezentacije i Piksija, koji je moj veliki prijatelj. On može da pozove sve igrače, ja ne", istakao je Pešić.

Srbija će 11. novembra gostovati Velikoj Britaniji u Njukaslu, a tri dana kasnije će dočekati Tursku u Beogradu.

Komentari