(VIDEO) DŽORDAN LOJD POTPISAO ZA ZVEZDU! Amerikanac je šampion NBA sa Toronto reptorsima! E, TO JE POJAČANJE ZA TOP OSAM EVROLIGE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DŽORDAN LOJD POTPISAO ZA ZVEZDU! Amerikanac je šampion NBA sa Toronto reptorsima! E, TO JE POJAČANJE ZA TOP OSAM EVROLIGE!

Crvena zvezda nastavlja da gradi tim za narednu sezonu, a najnoviji deo slagalice je Džordan Lojd. Američki košarkaš Džordan Lojd novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je srpski klub. Lojd dolazi iz redova španske Valensije, sa kojom je nedavno igrao polufinale Endesa lige.

Kako saznaje „Sportando", dogovor američkog košarkaša i crveno-belih je postignut i 26-godišnjak iz Čikaga će u narednoj sezoni nastupati za srpskog predstavnika u Evroligi.

- Dolaskom Lojda Crvena zvezda je dobila veliko pojačanje na bekovskim pozicijama i igrača koji već ima iskustvo igranja najvećih evropskih utakmica - navodi se na sajtu srpskog kluba.

Lojd je rođen u Čikagu 1993. godine, pohađao je Furman i Indijanapolis koledže. Karijeru je započeo u razvojnom timu Indijana pejsersa - Fort Vejnu. Igra na poziciji plejmejkera i beka, a visok je 193 centimetara.

U Evropu je prvi put otišao 2017. godine, kada je nastupao za Hapoel Elijat.

Američki košarkaš vlasnik je NBA prstena, koji je osvojio sa ekipom Toronto reptorsa u sezoni 2018/19.

Lojd je za Toronto nastupao u 12 utakmica, sa prosečnom minutažom od oko pet minuta.

U avgustu prošle godine prešao je u redove Valensije, u kojoj je ove sezone u proseku u Evroligi beležio 11 poena.

SD

Komentari