(VIDEO) MI SMO JE*ENI LUZERI! Sale Đorđević OTKRIO šta mu je sve rekao Greg Popovič!

    foto: Fiba.basketball printscreen
    Podeli
  • (VIDEO) MI SMO JE*ENI LUZERI! Sale Đorđević OTKRIO šta mu je sve rekao Greg Popovič!

Selektor Aleksandar Đorđević održao je posle konferencije na engleskom, gde je Amerikancima dao šmekerski odgovor na pitanje da objasni izjavu "neka vam je Bog u pomoći", pričao i za srpske medije.

Našim novinarima je opisao da je srećan zbog prikazane igre u pobedi nad Amerikom, ali i da ostaje žal što je to bilo samo za čast i ponos.

- Očigledna je bila želja i sportska dužnost da reagujemo na ovakav način. Mi kada igramo kao tim sve možemo. Nekad ide u jednom smeru, nekad u drugom, ali uvek treba insistirati na zajedništvu. Na tome smo radili, bio sam tu za njih da ih pričom motivišem i dignem. Trebalo bi da budemo srećni posle ovakve pobede i utakmice, što smo dokazali da možemo da igramo sjajnu košarku. Nažalost, igramo samo za čast i ponos.

- Otvorili smo meč na fenomenalan način, oni su još bili u šoku od Francuza. Verujem da je i njih sve ovo iznenadilo, verovatno su se pripremali za nekog drugog.

- Imali smo šut, posle smo pronašli i unutrašnju igru, imali dobru kontrolu i malo izgubljenih lopti. Na kraju je bio ključ da ne primamo u finišu brze poene kao protiv Argentine. Čestitke momcima, nije lako nikome, ali idemo dalje.

Novinari su pitali Saleta da li je prva četvrtina, u kojoj je Srbija dobila Amerikance sa 32:7 najbolja u njegovoj karijeri.

- Nije to najbolja četvrtina u mojoj trenerskoj karijeri. Možda samo što se odbrane tiče. Moram da kažem da nam je mnogo značilo da spavamo dve noći duže u jednom krevetu, da se odmorimo i uhvatimo ritam. Žao mi je što zbog selidbi i putovanja iz grada u grad nismo imali ni nekoliko treninga više da se pripremimo bolje. Ovakav sistem je jako težak, to sve ekipe i treneri misle, ali tako je kako je. Ne bih da analiziram i pričam sada o svemu što se desilo ovde, biće vremena za to kada prođe malo vremena, kad dođemo u Beograd - poručio je selektor.

Za kraj, novinare je interesovalo i šta mu je selektor Amerike, Greg Popovič, rekao po završetku meča.

- Rekao je lepo, u pravu je čovek. "Mi smo grupa jebenih gubitnika" - u pravu je čovek. Počeli smo da se spremamo. Trebalo je da igramo za nešto, a vidi šta igramo. To je između nas neki prijateljski, ali iskren odnos - poručio je Đorđević.

Komentari