(VIDEO) SALE OČITAO LEKCIJU JOKARI: Već sam pričao sa njim, OVAKVA GLUPOST NE SME DA SE PONOVI!

    foto: Printscreen Fiba youtube
    Podeli
  • (VIDEO) SALE OČITAO LEKCIJU JOKARI: Već sam pričao sa njim, OVAKVA GLUPOST NE SME DA SE PONOVI!

Selektor Aleksndar Đorđević rekao je posle meča da je Španija zasluženo pobedila i obezbedila 1. mesto u grupi, kao i da naš tim iz ovoga mora da izvuče ozbiljne pouke. Osvrnuo se i na isključenje Nikole Jokića i kritikovao je centra našeg tima, sa kojim je obavio i razgovor u svlačionici.

- Čestitam Španiji, bili su definitivno bolji tim. Oduzeli su nam naš plan igre, nismo mogli da odgovorimo na njihovu promenu odbrane, imali smo neke neobjašnjive greške, imali smo na ovom novou takmičćenja sa 17 izgubljene lopte, što ne nedopustivo. Igrali smo srcem drugo poluvreme, ne sviđa mi se glupa reakcija mog igrača, koji je trebalo da ostane na parketu, pa čak i da izgubimo na terenu, ali on je morao da bude na terenu i da bude jedan od naših lidera - kritikovao je Đorđević Jokića zbog isključenja i psovanja sudije.

- Svakako smo se vratili dobrom odbranom, uspeli smo da ih uzdrmamo, ali naše defanzivne greške u drugoj četvrtini su bile očigledne i protiv tima kao što je Španija to ne smete da dozvolite. Sjajni bekovi, plejmejkeri, a još jedan plejmejker im je Mark Gasol.

Novinari su ga pitali i da li će obaviti razgovor sa Jokićem.

- Već smo razgovarali u svlačionici, nemamo vremena za duge razgovore. On je snažan momak, jedan od najboljih, potreban nam je na terenu i voleo bih da ga imam na terenu. Ovo je neka vrsta opravdanja, oni su nam oduzeli našeg najboljeg centra. Da li možemo bez njega? Možemo da igramo bez svih, morate tako na ovakvom takmičenju, ali ovo je jedna epizoda koju ćemo analizirati i nadam se da nećemo da je ponovimo.

- Jokić ima sjajnu ličnost. Igrači izrastaju tokom čitave njihove karijere, ovo je momenat za njega da dodatno odraste. On je velik momak, on će to i razumeti - zaključio je Đorđević.


Teleks.info

Komentari