(VIDEO) ŠTA REĆI... FINALE U HRVATSKOJ, A TUKU SE SRBI! Dobacivanje, incidenti i isključenja - zakuvali bivši igrači Mege i FMP!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) ŠTA REĆI... FINALE U HRVATSKOJ, A TUKU SE SRBI! Dobacivanje, incidenti i isključenja - zakuvali bivši igrači Mege i FMP!

Finalna serija u Hrvatskoj donosi nam duele Splita i Zadra, dva košarkaška centra bivše Jugoslavije koji su godinama spavali. Obe ekipe ove sezone u svojim redovima imaju i srpske košarkaše, koji su tokom ABA lige i domaćeg prvenstva ostavili vrlo pristojan utisak.

Ali, u finalu nije bilo baš tako... Treći meč rivala obeležila je tuča Marka Luković (Split) i Aleksandra Bursaća (Zadar), koje su saigrači jedva zaustavili u okršaju.

Na manje od minut pre kraja druge četvrtine, a nakon postignutih poena Splita, zatražen je tajmaut. Imali su momci u žutim dresovima tada prednost (35:26), a niko nije mogao da pretpostavi sukob koji se desio u narednih nekoliko sekundi.

Dok su košarkaši odlazili ka klupama, Luković i Bursać, koji mu je verovatno nešto dobacio, ušli su u klinč tokom kog je bilo pokušaja udaraca rukama, pa čak i glavom! Na sreću, ostali igrači na parketu, kao i ljudi sa klupa dva hrvatska tima, pritrčali su i reagovali na pravi način.

Srpski košarkaši su isključeni nakon gledanja snimka, a Aleksandar Bursać dobio je i zvižduke dok je odlazio sa terena. Atmosfera u Splitu zna da bude baš vatrena.

Do kraja susreta Splićani su stigli do pobede 83:75 i tako smanjili na 2:1 u finalnoj seriji hrvatskog šampionata. Zadru je potrebna još jedna pobeda za titulu, ali bi ovaj meč mogao da ima veliki značaj za obe ekipe.

Mondo

Komentari