(VIDEO) STEFAN TODOROVIĆ, ZAMAPTITE TO IME! SRBIJA IMA NOVOG SNAJPERISTU ZA NBA! Čuveni ESPN se raspisao o mladom košarkašu!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) STEFAN TODOROVIĆ, ZAMAPTITE TO IME! SRBIJA IMA NOVOG SNAJPERISTU ZA NBA! Čuveni ESPN se raspisao o mladom košarkašu!

Juniorski reprezentativac Srbije Stefan Todorović svrstan je među desetoricu igrača koji su NBA potencijali.

Analizu je napravio prestižni ESPN po završetku srednjoškolskog prvenstva SAD (GEICO Nationals) u kojem je trijumfovala Montverde akademija.

Među njima se našao i Todorović, koji je prošlog leta stigao u SAD i odmah se nametnuo kao lider Prolifik prepa na Nacionalnom prvenstvu.

Tokom protekle sezone Todorović je bio najbolji trojkaš u SAD sa 48% pogođenih šuteva, pa su ga u medijima nazivali "srpski snajper".

ESPN za 203 centimetra visokog Srbina ističe da je veoma vešt za igrača svoje visine i da donosi dobre odluke.

"Skoro automatizovan sa postavljenim stopalima, Todorović takođe vešto trči iz pika i bez napora ulazi na skok uz impresivan rad nogu i ravnotežu. Kada se odbrana previše agresivno zatvori na njegovom skoku, on može da napadne iz blizine i da se naglo podigne sa poludistance ili pronađe otvorenog saigrača u pokretu. Njegov tim sprovodi solidan broj napada preko njega, a on je pokazao sposobnost za donošenje dobrih odluka, mada je razvoj tog aspekta njegove igre i dalje u toku", navodi se u analizi ESPN.

"U defanzivi, Todorović ima visinu, snagu i odlučnost što može biti vrlo efektno. Ipak, nema najbrža stopala, duge ruke niti generalno fizičke veštine, muči se da okrene kukove i ostane ispred manjih ili bržih igrača s kojima se sreće na krilu".

Todorović je nedavno imenovan za prestižni "Nike Hoop Summit", a na leto bi mogao da ode na koledž.

B92.net

Komentari