VLADE ĐUROVIĆ BRUTALAN, GOVORIO JE DA IGRA ORLOVA NE VALJA, NISU MU VEROVALI! Argentina nas je dobila našim oružjem!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VLADE ĐUROVIĆ BRUTALAN, GOVORIO JE DA IGRA ORLOVA NE VALJA, NISU MU VEROVALI! Argentina nas je dobila našim oružjem!

Vlade Đurović, poznati košarkaški strateg, govorio je za "Mocartsport" o porazu Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa od Argentine (97:87). Đurović je istakao da je naša igra u poslednja dva meča "pročitana" i da Bogdanović nije mogao sam da iznese jednu ovako tešku utakmicu kao što je bila današnja sa "Gaučosima".

Podsetimo, Vlade je nervirao mnoge košarkaške fanove u Srbiji negativnim komentarima o igri naše selekcije na startu šampionata, a iskusni strateg je imao komentar i na to.

- Za neke dublje analize treba sačekati ove preostale utakmice, da vidimo da li ćemo izboriti plasman na Olimpijske igre, to je jako bitno - kaže Đurović i dodaje:

- Nedostajalo je više hrabrosti, da još neko proradi pored Bogdanovića, da još neko odigra. Centri su podbacili, cela ekipa je podbacila, osim Bogdanovića. Ne može on sam da izdrži ovakvu utakmicu.

Navikli smo kroz ove godine da smo mi ta ekipa koja bukvalno prebije protivnika u odbrani, a onda u napadu trojkama završi stvar. Sada su nas Gaučosi razbili i to po našoj formuli koju godinama, decenijama, negujemo.

- Pa jeste, Bogdana su prvo... Dobro, oni su igrali bezobrazno, igrali su na granici faula. Udvajali su, utrajali. Ispod koša ko primi loptu - to je odvaljivanje. Pola faulova nisu ni svirali, ali to i ne može da se svira svaki čas. Njihov trener je napravio na vreme tehničku grešku koju je trebalo, u pravo vreme.

Đurović je upitan i za taj umereni pesimizam kada nam je išlo dobro kao nikada. Očigledno on nije bio bez pokrića…

- Ja sam video da ima tu mana. Lako je protiv Filipina i Angole. Ima tu mana. Ja sam to video. Mene su optuživali, kažu - kakav je to pesimizam, šta je to? Video sam... Oni su to skautirali dobro. Sve naše akcije koje igramo, stalno isto. Nismo mogli da dodamo loptu na početku, presekli su nam tri lopte zaredom. Zato što naše akcije kreću od centra koji prima loptu visoko i onda kreće kretnja. Ovi su to skautirali i mi nismo mogli... A njihova akcija svaka uspevala.

Podsetimo, Srbiju očekuju mečevi u borbi za plasman od 5. do 8. mesta, a prvu narednu utakmicu "Orlovi" igraju u četvrtak od 13 sati protiv poraženog iz meča SAD - Francuska.


Komentari