VRATIO BIH SE PEŠICE U ZVEZDU, AKO ME RADONJA POZOVE... Radio sam sa mnogim evropskim trenerima, Dejan ume da bude težak, ali želi najbolje za tebe!

    Podeli
  • VRATIO BIH SE PEŠICE U ZVEZDU, AKO ME RADONJA POZOVE... Radio sam sa mnogim evropskim trenerima, Dejan ume da bude težak, ali želi najbolje za tebe!

Ljubav između Kvinsija Milera i Crvene zvezde još uvek traje! Bar tako tvrdi američki košarkaš, koji se posle odlaska sa Malog Kalemegdana nije proslavio, lutajući po raznim klubovima.

Njegov debi, trajao je tri sekunde u Valjevu, da bi zatim partijama ušao u srca svih zvezdaša. U prvom intervjuu za srpske medije pomenuo je saradnju sa trenerom tadašnjim i sadašnjim trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem, navijačima, saigračima, ali je spomenuo i aktuelnog asa Partizana Nemanju Dangubića.

Navijači Crvene zvezde su prethodnih godina često maštali o igraču kakav je Kvinsi Miler, maštate li o povratku u Beograd?

- Da, Apsolutno. Posebno zbog rada sa Dejanom. Vratio bih se bez ikakvog razmišljanja. Peške bih krenuo ako treba. Volim sve o srpskoj kulturi, Srbiji, Beogradu... Smatram sebe Srbinom. Ja sam Srbin, a period u Zvezdi je najlepši deo moje karijere - rekao je Miler za "24 sedam".

Momak koji se nadao šansi u NBA, neobičnim putem je stigao na Mali Kalemegdan, zasluge za to idu na adresu bivšeg igrača Partizana.

- Bio sam tada u Bruklinu, poslali su me tamo iz Detroita i iskreno, bio sam umoran od čekanja. Na treninzima sam bio bolji od mnogih, na utakmicama nisam dobio priliku da igram. Nisam hteo da sedim na klupi. Zvezda je bila među prvim klubovima koji me je kontaktirao. Inače, dok sam bio u Denveru, tu je bio Jan Veseli, bivši igrač Partizana. Rekao mi je mnogo dobrih stvari o Srbiji. Pokazivao mi je snimke sa derbija. Kada me Zvezda zvala, sabrao sam dva i dva, setio se tih snimaka i iskoristio sam šansu - istakao je krilni centar, da bi potom nastavio:

- Danga je dobar momak, ali moram da priznam, razočarao me je. Prešao je u Partizan, ja to nikada ne bih mogao da uradim. Razumem njegovu odluku, karijera i sve to, ali ja ne bih mogao.

U Zvezdi je bio član sjajne generacije, sa mnogima je i dalje u kontaktu, priseća se uspešne saradnje.

- Bilo je mnogo sjajnih saigrača. Jović je moj čovek, čujemo se s vremena na vreme. Majk Cirbes je bio jedan od najboljih centar au Evroligi te sezone. Rebića gledam kao mlađeg brata, Gudurića volim do smrti, Boriša ne priča mnogo ali smo s eodlično razumeli. Sa svima sam bio dobar, ne mogu da izaberem najboljeg saigrača, rekao je Amerikanac.

Posebno bitna saradnja u Beogradu bila je sa sadašnjim trenerom Crvene zvezde Dejanom Radonjićem.

- Radio sam sa mnogim evropskim trenerima i on mi je omiljeni. Ume da bude težak, ali želi najbolje za tebe. Znao je kako da izvuče iz svakoga ono najbolje, svačije vrline je dobro znao, nije vas stavljao u situaciju koja nije dobra za vas. Svako je znao svoj posao, meni je stalno govorio da se ne plašim promašaja i da šutiram kada god sam u dobroj poziciji. Imao je i dobar emotivan pristup prema igračima, sa svima je znao kako da priča. Te sezone je bilo malog kašnjenja sa platama i Dejan je bio tu za nas - kaže Kvinsi i nastavlja:

- Čuvao nam je leđa i za takvog trenera želite da igrate. Znali smo da smo u toku jedne posebne sezone i shvatili smo svi da se ne radi uvek o novcu. Takođe, zahvaljujući Radonjiću sam počeo da igram toliko dobro u odbrani. Pomogao mi je dosta, naučio nas je da ako si dobar u defanzivi, napad će doći, te godine smo imali najbolji defanzivni rejting od svih timova u Evroligi što dovoljno govori. Znam da se nedavno vratio u klub i ako neko može da pomogne Zvezdi onda je to Radonjić - istakao je Miler.

SD


Komentari