VUČEVIĆ: AMERI SU PRVI FAVORITI ZA ZLATO U KINI BEZ OBZIRA NA OTKAZE! Srbija ih može iznenaditi, možda i Kanada i Francuska…

    foto: Printskrin
    Podeli
  • VUČEVIĆ: AMERI SU PRVI FAVORITI ZA ZLATO U KINI BEZ OBZIRA NA OTKAZE! Srbija ih može iznenaditi, možda i Kanada i Francuska…

Sjajni centar Orlanda i Crne Gore Nikola Vučević dao je svoje viđenje silnih otkaza u američkoj reprezentaciji i osipanja reprezentacije koju vodi legendarni Greg Popovič.

"Amerikanci uglavnom imaju osobne razloge zbog kojih otkazuju sudelovanje na Svetskom prvenstvu. Oni su fokusirani na NBA ligu i imaju drugačiji pogled na Mundobasket. Njima su Olimpijske igre vrhunac. Trebali su imati moćnu reprezentaciju, ali je većina momaka sa spiska odlučila ne ići u Kinu. Uprkos tome, SAD je favorit broj jedan s obzirom na to da zaista ima ogroman fond kvalitetnih igrača", kaže on.

Naravno, Amerikanci su i dalje veliki favoriti, imaju najbolju ekipu, no nada za jaku Srbiju, nikad jaču Kanadu, uvijek dobru Španjolsku i Francusku ipak postoji. Amerikanci su najbolji, imaju najbolje igrače, ali bili su najbolji i u Indianapolisu, Ateni i Japanu pa su gubili.

Nakon što su doživeli blamažu na domaćem terenu u Indianapolisu 2002. (tek šesto mesto) na SP pa ostali bez zlata na OI 2004. u Atini (tek drugi put u istoriji nakon Igara u Minhenu 1972.) i SP u Japanu, Amerikanci su se uozbiljili. Shvatili su da košarka u svetu raste iz dana u dan, da ima sve boljih reprezentacija i da im se one najbolje približavaju.

Nakon toga više nisu dopustili iznenađenja. S lakoćom su osvojili sva zlata na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima i kao veliki favoriti planirali su doći u Kinu. Sad to više nije tako sigurno.

Teleks.info/Mediji

Komentari