ŽOC IMA OSNOV, ALI... ONO ŠTO MORA DA REŠI JE STARTNI PLEJ, TROJKA... Bisera ima dovoljno, vreme je da zablistaju...

    foto: KK Partizan/ABA
    Podeli
  • ŽOC IMA OSNOV, ALI... ONO ŠTO MORA DA REŠI JE STARTNI PLEJ, TROJKA... Bisera ima dovoljno, vreme je da zablistaju...

Željko Obradović i Zoran Savić već sada pred sobom imaju težak zadatak - da naprave šampionski tim!

Partizan je u finalnoj seriji ABA lige odigrao svoju najbolju košarku u ovoj sezoni i na kraju do poslednje sirene sanjao trofej koji bi mu osigurao ne samo svrgavanje Zvezde sa trona nego i mesto u Evroligi.

Na kraju nisu uspeli crno-beli u tome, ali su napravili osnovu tima na koju mogu da računaju. Za razliku od ove sezone kada je crno-beli tim doveo čak 11 igrača, sada Željko Obradović ne počinje od početka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

INeki mladi igrači su napredovali, neki stranci su se uspostavili kao lideri, ali biće mnogo posla za Obradovića i Zorana Savića između dve sezone kada se završi i plejof KLS-a.

Željko Obradović je potpisao ugovor do juna 2024. godine i rekao je da planira da ostane dugoročno u crno-belom taboru. Video je u ABA ligi i Evrokupu gde mu "škripi" u timu, a prve odluke koje će zajedno sa klubom donositi vezane su za pet igrača kojima ističu ugovori.

Jasno je da nema produžetka ugovora sa američkim plejom Trejom Drekselom koji je na pozajmici u Poljskoj i neće se vraćati, a videćemo da li je drugi Amerikanac na "jedinici" Dalas Mur dobrom igrom u finalu ABA ubedio Obradovića da mu produži saradnju.

Još jedna pozicija na kojoj više igrača ostaje bez ugovora je pozicija krila. Kapitenu Radetu Zagorcu i Nemanji Dangubiću ugovori traju do juna, a Dangubić je viđen za odlazak. Već neko vreme je bez ikakvih minuta, dok je Zagorac našao svoju ulogu kao defanzivni specijalac, a uz to ima i traku oko ruke, pa je on mnogo bliži produžetku saradnje.

Matijas Lesor je poslednji kome ističe ugovor za nekoliko nedelja. Došao je u toku sezone, imao uspone i padove, ali partije u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde će mu sigurno pomoći da dobije novi ugovor. U Partizanu ili negde drugo, ostaje da se vidi

NE ISTIČU IM UGOVORI, ALI...

Kome ističe ugovor u Partizanu

Postoje i igrači kojima se ugovori ne završavaju, ali je pitanje da li će ostati u klubu naredne sezone. Rodions Kuruks je svakako jedan od njih. On je došao kao veliko pojačanje, a postepeno je ispadao iz rotacije da bi u plejofu bio ne van tima, već van države!

Iako mu ugovor traje do juna 2023. godine deluje da je njegova misija u Beogradu završena. Pitanje je i da li će u klubu ostati Dušan Miletić, koji je jedno vreme ove sezone bio treći centar, ali je sa dolaskom Matijasa Lesora i on potpuno ispao iz rotacije. Već ga je Partizan slao na pozajmicu u Borac, a svakako ima timova u ABA ligi koji bi ga rado videli u svom sastavu.

OSTALI SU TU I PLANIRAJU DA JURE TITULE!

Kevin Panter je u intervjuu za MONDO istakao da će ostati u Partizanu čak i ako ne bude plasmana u Evroligu. Od njega se očekuje da bude lider tima i naredne sezone, a sada je jasno da će veliku ulogu u toj ekipi imati i Aleksa Avramović. Oni će biti bekovski tandem za narednu sezonu pošto im ugovori ističu tek za godinu dana. Do juna 2023. godine ugovor ima i Zek Ledej, a jezgro mladih igrača potpisalo je dugoročnije saradnje.

Jam Madar, Alens Smailagić i Balša Koprivica su imali periode sezone kada su bili odlični, a ugovori do 2024. godine znače da su u Humskoj spremni da ih "istrpe"i da je naredna godina rezervisana za njihov napredak.

Uroš Trifunović je bio u rotaciji i od njega se takođe očekuje iskorak u narednoj sezoni, a Gregor Glas je na nekoliko utakmica bio i među najboljima u timu. Ipak, Slovenac mora da bude konstantniji ako želi da se izbori za stalne minute kod Željka Obradovića.

Tristan Vukčević je još jedan biser kog aje Partizan pokupio i to direktno od Real Madrida. Iako se spekulisalo da je možda u pitanju samo šestomesečna pozajmica, zapravo je klub naglasio da je sa njim potpisan "višegodišnji ugovor". Na koliko sezona to se ne zna, ali je sigurno da se u narednoj godini za njega planira mnogo veća uloga od ove sada.

ŠTA TREBA PARTIZANU?

Pre svega se čekaju odluke vezane za tri pozicije. Prva je startni plejmejker u slučaju da klub napusti Dalas Mur, što je za očekivati. Druga pozicija je pod košem i dilema da li nastaviti saradnju sa Matijasom Lesorom ili tražiti novog igrača na "petici" za naredni period.

Treća odluka vezana je za poziciju krila. Nemanja Dangubić i Rade Zagorac se bliže kraju ugovora, a Rodions Kuruks je daleko od planova Željka Obradovića i potrebno je videti šta da se radi sa "trojkama".

Za sada je jedno sigurno – Željko Obradović je digao Partizan, ovaj tim je tokom sezone napredovao, a počelo se skoro od nule. Sada osnova i temelj postoje, ali dolazi vreme teških odluka.

Jer Partizan želi titule i Evroligu, a kao što smo videli ove sezone – za to je potreban jači tim!

Ugovori KK Partizan

Željko Obradović – jun 2024. godine

Dalas Mur – jun 2022. godine

Trej Dreksel – jun 2022. godine

Rade Zagorac – jun 2022. godine

Nemanja Dangubić – jun 2022. godine

Matijas Lesor – jun 2022. godine

Rodions Kuruks – jun 2023. godine

Aleksa Avramović – jun 2023. godine

Kevin Panter – jun 2023. godine

Zek Ledej – jun 2023. godine

Dušan Miletić – jun 2023. godine

Jam Madar – jun 2024. godine

Gregor Glas – jun 2024. godine

Uroš Trifunović – jun 2024. godine

Alen Smailagić – jun 2024. godine

Balša Koprivica – jun 2024. godine

Tristan Vukčević – višegodišni

Mondo

Komentari