ZVEZDA IMA ZAMENU ZA KUZMIĆA, ON JE REPREZENTATIVAC SRBIJE! Nikola Jovanović nova/stara petica crveno-belih!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZVEZDA IMA ZAMENU ZA KUZMIĆA, ON JE REPREZENTATIVAC SRBIJE! Nikola Jovanović nova/stara petica crveno-belih!

Novi centar Crvene Zvezde, umesto povređenog Ognjena Kuzmića biće još jedan reprezentativac naše zemlje, Nikola Jovanović.

Mladi centar je u Zvezdu stigao leta 2017. godine, nije dobijao posebnu minutažu, a minulog leta je pozajmljen italijanskom Trentu na godinu dana.

U itali je igrao na vrhunskom novou pa je zasluženo dobio i poziv selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića i trenutno radi sa "Orlovima" na Kopaoniku pred Mundobasket u Kini.

Jovanović je za "Telegraf" pojasnio da ima još godinu dana ugovora sa srpskim šampionom i da će se pripremama srpskog šampiona najverovatnije priključiti u avgustu.

"Istekla mi je pozajmica sa Trentom, imam još godinu dana važećeg ugovora sa Zvezdom, spreman sam za dalji rad, biću na pripremama od avgusta. Bilo je malo razgovora, pričao sam sa upravom i trenerom, sve je proteklo kako treba", izjavio je Jovanović.

On je dodao i mu je čast što se našao na spisku reprezentacije, ali i da mu je veoma žao zbog povrede Kuzmića.

"Za mene je velika čast i privilegija što sam sa ovim momcima, nisam odmah mogao da budem srećan kada sam dobio poziv jer sam jako dobar sa Kuzmićem, znamo se još iz 2016. godine, kada smo igrali letnju ligu, on je bio u Golden Stejtu, a ja u Lejkersima. Više bih voleo da se njemu ništa nije desilo i da ja nisam dobio poziv. Čuo sam da mu oporavak ide super, na kućnom je lečenju, sve je kako treba i sigurno će se brzo oporaviti", rekao je centar Crvene zvezde i dodao da je odlazak u Trento bio pun pogodak.

Zvezda će u nastupajuću sezonu ući sa trojicom centara, Majklom Odžom, novajlijom Džejmsom Gistom i povratnikom Nikolom Jovanovićem.

Ognjen Kuzmić je u saobraćajnoj nesreći doživeo teške telesne povrede glave i grudnog koša, ali se na svu sreću reprezentativac Srbije sjajno oporavlja i već neko vreme je na kućnom lečenju.


Komentari