ZVEZDA SA PRAVOM BESNA NA SUDIJE, ALI PARTIZAN JE ZASLUŽIO KUP! Majstori, nije vam dovoljno plus šest 30 sekundi pre kraja… ŠTA REĆI… TO SA ARBITRIMA NEMA VEZE!

    foto: KK Crvena Zvezda
    Podeli
  • ZVEZDA SA PRAVOM BESNA NA SUDIJE, ALI PARTIZAN JE ZASLUŽIO KUP! Majstori, nije vam dovoljno plus šest 30 sekundi pre kraja… ŠTA REĆI… TO SA ARBITRIMA NEMA VEZE!

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća pobedom posle produžetka protiv Crvene zvezde – 85:84.

Izabranici Andree Trinkijerija uspeli su i treću godinu zaredom da savladaju crveno-bele u finalu Kupa.

Zvezda je imala sve u svojim rukama u završnici, ali je ispustila šest poena prednosti u poslednjih 40 sekundi i ušlo se u produžetak.

Heroj crno-belih u tim trenucima bio je Markus Pejdž koji je postigao svih osam poena za ekipu. Sa druge strane tragičar je bio Kevin Panter koji je pri rezultatu 78:76 i na sedam sekundi do kraja napravio faul u napadu. Pejdž je potom pogodio dva bacanja i ušlo se u produžetak.

Posle toga se ušlo u dodatnih pet minuta u kojima je Partizan uspeo da bude bolji i došao je do trofeja. Zvezda je imala napad za pobedu, ali je Lorenzo Braun promašio i na dve sekunde do kraja lopta je pripala crno-belima.

Mladi Trifunović je fauliran, promašio je oba bacanja, a kako je ostalo samo dve sekunde do kraja, crveno-beli nisu uspeli da poentiraju.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, Jaramaz je postigao 19, dok je Zagorac imao 11. Kod Zvezde Braun je ubacio 17, Davidovac 16, a Štimac i Gist po 11 poena.

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri nakon čudesnog povratka njegove ekipe u finalu Kupa Koraća protiv Crvene zvezde izjavio je da njegovi izabranici bez trofeja nisu želeli da se vrate kući.

Moja ekipa nije želela da izgubi, nije bilo puno velike i lepe košarke, već želje da ne izgubimo. Borili smo se, grebali noktima i zubima, čestitke igračima i navijačima", prvi su utisci Trinkijerija nakon meča.

Crno-beli su u regularnom toku gubili sa šest razlike na nekih 30-ak sekundi do kraja, ali su uspeli da slave.

"Nismo hteli kući bez trofeja, to je važnije nego šta ja nacrtam. Nikad ne potcenjujte srce šampiona", zaključio je trener Partizana.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić bio je vidno nezadovoljan posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana 85:84.

Lazić je posle meča pitao novinare da li žele iskrenu izjavu ili da žargonski rečeno "maže oči javnosti"

- Hoćemo iskreno ili da mažemo oči jedni drugima? Iskreno hoćete, dobro. Onda čestitam Partizanu na pobedi, ali ako ćemo iskreno, nekako mi se čini da već drugi put zaredom imam bar takav utisak, neko drugi odlučuje utakmice na terenu.

- Da li namerno ili nenamerno ne znam. Što kažu ljudi, jednom možeš da napraviš grešku drugi put je već izbor. Kažem opet čestitiam Partizanu, ne bih više trošio reči - rekao je Lazić.

Mediji/Teleks.info

Komentari