BOGDAN, BJELICA I DIVAC ŠALJU POMOĆ ZA SRBIJU! Kupili su maske, respiratore i dodatnu medicinsku opremu... ZA NJIH NEMA NEMOGUĆE MISIJE!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • BOGDAN, BJELICA I DIVAC ŠALJU POMOĆ ZA SRBIJU! Kupili su maske, respiratore i dodatnu medicinsku opremu... ZA NJIH NEMA NEMOGUĆE MISIJE!

Tri "kralja" Sakramenta Vlade Divac, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica doniraće srpskim bolnicama pomoć u vidu respiratora, maski i dodatne medicinske opreme u borbi sa korona virusom, potvrdili su košarkaški asovi ekipe Kingsa.

Pomoć će biti organizovana putem "Ana i Vlade fondacije" koju vodi supruga generalnog menadžera Kingsa.

Iz Kalifornije će tako u narednom periodu stići neophodna pomoć za naše ljude, za zaražene virusom COVID-19, kao i za lekare i medicinsko osoblje koji danonoćno brinu o bolesnima.

- Inspirisali su me brojni primeri iz NBA organizacije koji su pritekli upomoć onima koji su najjače pogođeni virusom, zbog čega je i meni bilo važno da podržim moj narod kući tako što smo obezbedili potrebna sredstva koja mogu spasiti živote. Želim da se zahvalim hrabrim lekarima i medicinskim radnicima koji se svakog dana bore da pomognu ljudima obolelim od koronavirusa. Znam da ćemo uskoro svi zajedno prebroditi ovo teško vreme - poručio je Bogdanović.

Akcija pomoći obradovala je i Bjelicu...

- Ponosan sam što pomažem da se nabave važna sredstva i oprema za herojske medicinske radnike koji se bore protiv virusa i pacijentima kojima je pomoć sad najpotrebnija. Dok ovo traje, zdravlje i bezbednost su najvažniji i mi smo ponosni što možemo da pomognemo.

Oglasio se i Divac čija fondacija, koju vodi uz suprugu, duže od deceniju pomaže najugorženijima.

- Strašne su posledice koje ova pandemija ostavlja za sobom i naša srca su uz svaku osobu koja je pogođena krizom. Kroz našu fondaciju radimo na tome da obezbedimo važne resurse kako bi podigli kvalitet života i kreirali bolju budućnost za najugorženije. Ana i ja smo ponosni što, uz moje Kingse, šaljemo respiratore, maske i opremu i tako pomognemo herojima i pacijentima koji se bore u našoj zemlji, jer ovo je zajednika borba - poručio je Vlade.

Komentari