BOGDAN U MILVOKIJU, SADA MOŽE DA JURI TITULU NBA! Tandem Bogdanović – Adetokumbo biće brutalan, teško protivnicima!

    foto: FIBA/KSS
    Podeli
  • BOGDAN U MILVOKIJU, SADA MOŽE DA JURI TITULU NBA! Tandem Bogdanović – Adetokumbo biće brutalan, teško protivnicima!

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović novi je igrač Milvoki baksa. Bogdanović u franšizu iz Viskonsina stiže iz Sakramento kingsa, sa kojim je potpisao novi ugovor, ali iskoristio opciju da pređe u jedan od najboljih timova na Istoku.

Nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea to je učinio putem "sign and trade" opcije i trejdovan je u Milvoki, za koji igra dvostruki uzastopni MVP regularnog dela lige – Janis Adetokumbo.

Tako je samo Nemanja Bjelica ostao u Kingsima, u koje iz Milvokija stižu Donte Divičenco, Di Džej Vilson i Ersan Iljasova.

Informaciju od prelasku Bogdana u Bakse potvrdio je vodeći I-Es-Pi-Enov novinar Adrijan Vojnarovski, koji je na Tviteru potvrdio trejd, uz ispravku prezimena srpskog reprezentativca.

Bogdanović je imao nekoliko ponuda na stolu, dugo se spekulisalo da će napustiti "kraljeve" sa kojima mu je isticao ugovor, a koji godinama ne uspevaju da oforme pravi tim, pa se na kraju odlučio za Milvoki zbog šampionskih ambicija.

Još nije poznato koliki je ugovor potpisao srpski bek, ali pretpostavlja se da je četvorogodišnji, uz nekih 12 do 15 miliona godišnje.

Bogdanović je do sada odigrao 209 utakmica u NBA i prosečno beleži 13,5 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija.

Baksi su napravili još jedan veliki posao tokom prelaznog roka i dovela Džrua Holideja iz Nju Orleansa. Holidej stiže u zamenu za Erika Bledsoa, Džordža Hila, tri pika prve runde, uz zamenu još dva pika prve runde drafta, čime je Milvoki dodatno pojačao tim koji će izvesno napasti titulu sledeće sezone.

RTS

Komentari