DA DŽORDAN IGRA DANAS, JOKIĆ BI BIO U NJEGOVOM TIMU, a u petorci još i Lebron, Lenard, Batler... "Fadeaway World" digao na noge košarkaški svet!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • DA DŽORDAN IGRA DANAS, JOKIĆ BI BIO U NJEGOVOM TIMU, a u petorci još i Lebron, Lenard, Batler... "Fadeaway World" digao na noge košarkaški svet!

Nikada nećemo saznati kako bi izgledala njihova saradnja, ali interesantna tvrdnja američkih medija koju bi trebalo "izmaštati".

Dokumentarni serijal "The Last Dance", koji se bavi poslednjom sezonom Majkla Džordana u Bulsima, podigla je mnogo prašine u javnosti...

Povela se diskusija o tome ko je "najbolji ikada", da li je Majkl Džordan uopšte bio dobar čovek, zašto je toliko maltretirao saigrače, koliko toga je istinito u čitavom filmu, a naravno pričalo se i o neverovatnim veštinama koje je "leteće visočanstvo" pokazivalo tokom osamdesetih i devedesetih.

Naravno, govorilo se i o tome kako bi se drugi snašli u njegovoj eri, posebno Lebron Džejms, dok se debatuje i o tome da li bi Majkl Džordan bio dominantan i u današnjoj košarci.

Američki sajt "Fadeaway World" tim povodom objavio je vrlo zanimljiv tekst o tome koji bi se aktuelni košarkaši lepo slagali sa Džordanom, a koji mu nikako ne bi "ležali", pošto je imao poprilično jasne kriterijume šta očekuje od onih s kojima igra.

Bio je veoma zahtevan, tražio je od svih da pružaju koliko i on, a kada to ne bi bilo tako znao je da podvikne, provocira, zadirkuje, udari...

Ko bi bili najgori saigrači za njega?

"Fadeaway World" je napravio "petoricu nepoželjnih" za Džejmsa i u nju uvrstio Džejmsa Hardena (Hjuston), Rasela Vestbruka (Hjuston), Kajrija Irvinga (Bruklin), Kevina Durenta (Bruklin) i Žoeala Embida (Filadelfija)

"Kevin Durant je skoro perfektan košarkaš, ali neki njegovi nedostaci mogu da budu očigledni. Pre svega veoma je osetljiv, možda niko u košarci ne reaguje na kritike poput njega, a to bi bila katastrofa pored Džordana. Da su saigrači, Džordan bi ga hvalio zbog igre, ali i koristio njegovu sramežljivost. KD ne bi dobro reagovao na to...", pišu Amerikanci i dodaju da bi slično bilo i sa Embidom koji ne reaguje najbolje na to kada nije u centru pažnje.


Što se tiče Hardena, Vestbruka i Irvinga, razlog je naravno veliki ego i to što je konstantno lopta kod njih u rukama, pa tako ne bi bilo "komplenetarni" kao što je to bio recimo Skoti Pipen.

A, koji su to aktivni košarkaši koji bi se idealno slagali sa Džordanom?

Američki portal odabrao je Stefena Karija (Golden Stejt), Kavaja Lenarda (L.A. Klipers), Džimija Batlera (Majami), Lebrona Džejmsa (L.A. Lejkers) i Nikolu Jokića (Denver), a takođe nije teško izračunati da je zajednički imenilac za svu petoricu - nesečičnost.

Kari i Lenard, bez obzira koliki su superstarovi, mogli bi da se podrede Džordanu, Batler bi bio odličan doprinos u odbrani, dok za Džejmsa kažu da bi bio "najbolji partner ikada".

"To bi bilo kao Skoti Pipen na steroidima", ističu sa "Fadeaway World" i dodaju da bi Džejms bio primarni plejmejker, skakač i odradio bi veliki posao u odbrani, pa bi tako Džordan bio najbolji "skorer" u istoriji (kao da nije bez toga).

"Džordan i Pipen su osvojili šest titula, pa samo zamislite šta bi uradio sa Lebronom".

Naravno, nama je najzanimljivije što su šansu u ovakvom društvu dali i jednom srpskom igraču, kandidatu za MVP priznanje u tekućoj sezoni u NBA ligi.

"U slučaju da je Džordanu potreban centar kao 'drugi igrač' tima, Jokić bi bio najbolja moguća opcija. Veoma je talentovan, iako igra ispod obruča, a veoma je skroman i strpljiv igrajući onako kako voli. Sve je prirodno kod Jokića i njegove veštine bi dopunjavale Džordana veoma dobro", navode Amerikanci o najboljem centru sveta.

"Ne verujem da iko može da iziritira Jokića, a Džordan bi ga samo na terao da bude bolji košarkaš. Džordan bi uzimao sve šuteve, privlačio pažnju, i pogađao važne šuteve, dok bi Jokić beležio skokove i 'pomerao' loptu u napadu".

Svima je jasno da Nikola Jokić, koji je u dosadašnjem delu karijere imao 40 tripl-dablova, izuzetno nesebičan košarkaš koji bi stalno pronalazio načine da asistira Džordanu.

Ako to već uspeva sa mnogo nekvalitetnijim saigračima u Nagetsima...

"Njegov set veština bi savršeno odgovarao Džordanu i verovatno bi MJ voleo da pored sebe ima dominantnog velikog centra koji može da kontroliše reket", navode Amerikanci.

Nažalost, nikada nećemo saznati kako bi izgledala njihova saradnja, ali interesantna tvrdnja američkih medija koju bi trebalo "izmaštati" i prodiskutovati, pošto nam baš ništa drugo ne preostaje jer košarke nema više od dva meseca.

Mondo.rs


Komentari