DINO RAĐA OBJASNIO ZAŠTO JOKIĆ I DONČIĆ BRILJIRAJU! Jednostavno imaju košarkaško znanje koje je u Americi skoro iščezlo!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • DINO RAĐA OBJASNIO ZAŠTO JOKIĆ I DONČIĆ BRILJIRAJU! Jednostavno imaju košarkaško znanje koje je u Americi skoro iščezlo!

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa govorio je o košarci nekada i sada. Image

On ističe da je igra pod obručima, barem po njemu, nekada bila lepša.

Ali i uslovno rečeno tvrđa.

"NBA je u to doba bio dosta surov. Bilo je tu ekipa koje sui bile dosta surove i sirove. Trebalo je sve to izdržati. Danas se košarka pretvorila 'all-star game', napadači su zaštićeni, svaki kontakt se svira. U ono doba je bilo više namernih faulova, tih 'macana' u reketu, od kojih su zazirao. Meni se ta košarka više sviđala, bilo je centara koji su znali da igraju leđima košarku", rekao je Rađa u podkastu "Inkubator".

Rađa je u ovom kontekstu spomenuo i dvojicu igrača koji se razliku od 'klasičnih' današnjih NBA igrača

"Sve u svoje vreme. Danas je manje košarke, manje talenta, više atletike, fizike. Manje košarkaške veštine. Zašto briljiraju Dončić i Jokić? Jednostavno imaju košarkaško znanje koje je u Americi skoro iščezlo, sve su bacili na čistu fizikaliju. Kad imaš nekoga ko ima dva zrna soli u glavi i koji razume igru, korak unapred, onda imaš to što imaš...", istakao je Rađa.

B92.net

Komentari