DONČIĆU JE DŽEJMS IDOL, ALI TO MU NE SMETA DA GA RAZVALI NA TERENU! Gudurić se nameće u Grizlijima, još jedna dobra rola Srbina!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DONČIĆU JE DŽEJMS IDOL, ALI TO MU NE SMETA DA GA RAZVALI NA TERENU! Gudurić se nameće u Grizlijima, još jedna dobra rola Srbina!

Najbolji košarkaš Dalas meveriksa Luka Dončić kazao je posle pobede nad Los Anđeles Lejkersima da mu je Lebron Džejmi bio I da je sada košarkaški uzor!

Ipak Srbinu, koji igra za Sloveniju to nije smetalo da potopi “kralja Džejmsa” i pokaže da je verovatno došlo do smene u NBA. Lebron je I dallje brutalan, ali Dončćić nje sa ovog planeta!

Novinari su mladog Slovenca podsetili i na meč sa Lejkersima prošle sezone, kada se prvi put susreo sa Lebronom Džejmsom.

"Sećam se tog duela... Inače nisam nervozan pred utakmice, ali pred tu jesam bio. Bilo je to nešto posebno za mene. Gledao sam ga mnogo kao dete, divim mu se i sada, bio je i jeste moj uzor", zaključio je Dončić.

Dončić je Dalas predvodio do tirjumfa nad "jezerašima", rezultatom 114:100.

Luka je meč završio sa 27 poena (10-23 iz igre), devet skokova, 10 asistencija, tri ukradene i sedam izgubljenih lopti.

On je objasnio i na koji način ga je igranje u Evropi oblikovalo kao košarkaša.

"Mnogo toga sam naučio u Evroligi, igrao sam protiv neverovatnih igrača, a od saigrača sam dosta naučio takođe, neki od njih su bivši NBA igrači. Spremili su me za NBA."

Reprezentativac Srbije Marko Gudurić nastavlja da odlično koristi minutažu koju dobija u ekipi Memfis grizlisa. Gudurić je učestvovao u pobedi svog tima nad Minesotom, rezultatom 115:107.

Srpski košarkaš je na terenu proveo nešto više od 12 minuta i za to vreme postigao osam poena (3-6 iz igre, 1-2 za tri, 1-1 slobodna bacanja), uz jedan skok i dve asistencije.

Nekadašnjem igraču Crvene zvezde i Fenerbahčea je to treći najbolji košgeterski učinak u NBA ligi (vrlo dobar za tako malu minutažu), posle dve fatastične partije prošlog meseca.

Teleks.info/RTS

Komentari