EVO KOLIKO JE BOGDAN NA CENI - HOKSI PRAVE POTPUNO NOVI TIM PO MERI SRBINA! Trejdovi i potpisi iz sata u sat, Atalanta će biti brutalna!

    foto: KKS/FIBA
    Podeli
  • EVO KOLIKO JE BOGDAN NA CENI - HOKSI PRAVE POTPUNO NOVI TIM PO MERI SRBINA! Trejdovi i potpisi iz sata u sat, Atalanta će biti brutalna!

Dok se iščekuje potvrda prelaska Bogdana Bogdanovića u Atlantu, rukovodstvo te franšize užurbano sprema tim za novu sezonu, koja počinje 22. decembra.

Prošle noći najavljeno je da će u Atlantu doći iskusni Italijan Danilo Galinari (32), krilni košarkaš koji bi trebalo da potpiše trogodišnjji ugovor sa Houksima "težak" 61,5 miliona dolara.

Tu vest je potvrdio njegov agent, što znači da će nekadašnji igrač Armanija peti put promeniti NBA tim. Do sada je igrao za Njujork Nikse (2008-2011), Denver (2011-17), Kliperse (2017-19) i Oklahomu prošle sezone.

Takođe, poznato je da će Bogdana u Atlanti čekati i peti "pik" sa drafta 2016, Kris Dan (26). On napušta Čikago Bulse posle tri sezone i izraženi je defanzivac koji će imati ulogu u po svemu sudeći pretežno napadački opredeljenim Houksima.

Dan je dogovorio dvogodišnji ugovor na 10 miliona dolara, s tim da će u drugoj sezoni imati opciju da li da "izađe" iz saradnje ili da ostane.

Pre ovih informacija, najavljeno je da je Atlanta dogovorila trejd sa Detroitom, prema kojem će u Pistonse poslati centra Dvejna Dedmona (31) za krilo Tonija Snela (29) i beka Kajrija Tomasa (24).

Promene u Houksima su očigledno temeljne i sastaviće drastično novi tim oko svog lidera, plejmejkera Treja Janga.

Sada se iščekuje potvrda Bogdanove selidbe u Džordžiju...

Houksi će izgledati potpuno drugačije u odnosu na prošlu sezonu.

Komentari