JOKIĆ NASTAVIO TEROR U NBA, ODLIČAN I POKUŠEVSKI! Eh, kad bi mogli da igraju za Srbiju u kvalifikacijama za EP!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • JOKIĆ NASTAVIO TEROR U NBA, ODLIČAN I POKUŠEVSKI! Eh, kad bi mogli da igraju za Srbiju u kvalifikacijama za EP!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa neverovatnim partijama i po povratku sa Ol-stara i ponovo nosio Denver do pobede. Nagetsi su trijumfovali na gostovanju kod Sakramenta rezultatom 128:110, a Jokić je, baš kao i u Klivlendu u utakmici najvećih zvezda, bio nadomak tripl-dabla.

Prošlosezonski MVP i najveći favorit da i ove godine ponese titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone još jednom je dokazao da se nalazi u samom vrhu igrača najjače lige sveta.

Jokiću umalo izmakao novi tripl-dabl

Na parketu je proveo nešto više od 30 minuta i za to vreme postigao 25 poena (9/15 iz igre, 2/5 trojke), uz 12 skokova i devet asistencija. Zabeležio je čak četiri ukradene lopte, dve je izgubio i ostvario jednu blokadu.

Denver je zadržao šestu poziciju Zapada sa 34 pobede i 25 poraza, dok je Sakramento tek 13. sa skorom 22-39.

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski pružio je odličnu partiju u porazu Oklahome od Finiksa, rezultatom 124:104. Pokuševski je odigrao jednu od najboljih utakmica u NBA ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno da se ugrozi najbolji tim lige, koji je ponovo u velikoj seriji od osam uzastopnih pobeda.

Pokuševski je na terenu proveo skoro 20 minuta i za to vreme postigao 13 poena (5/10 iz igre, 1/3 trojke), uz sedam skokova. Samo su Gidi sa 15 i Gildžus-Aleksander sa 32 imali više poena od njega.

RTS

Komentari