JOKIĆ SVE VIDI, ALI TO NIJE TAČNO! JOKARA JE POMERIO STANDARDE NBA, TO ŠTO ON RADI NIKAD NIKO NIJE USPEO NI IZBLIZA! Ludnica u Americi zbog Srbina!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ SVE VIDI, ALI TO NIJE TAČNO! JOKARA JE POMERIO STANDARDE NBA, TO ŠTO ON RADI NIKAD NIKO NIJE USPEO NI IZBLIZA! Ludnica u Americi zbog Srbina!

Razvoj Nikole Jokića, Nije slučajno postao najbolji visoki asistent i čovek u igri. Jednostavno, odgajan je da to radi, podučavao je "nepokretnu" košarku sa naglaskom na tehnici od ranih detinjstava, strogo se pridržavajucěi "srpskog puta".

Utakmica protiv Jute, to nije bila najimpresivnija igra Nikole Jokicěa u sezoni, ali je ukazala ne neke impresivne elemente.

Izdominirao je, iako je izgledalo da zeva četiri četvrtine.

Letargični genije NBA lige, sa sjajnom asistencijom, pobedničkim košem u letnjem kampu, sporim nogama od melase i jasno vidljivim razumevanjem obrazaca sporta.

Ono što je radio te noći protiv Džezera, pokazuje samo jedno, na mnogo višem novou shvata ovu igru, stvari koje drugi ne vide on vidi.

"On sve vidi", uzviknuo je voditelj emisije Nagetsa, Skot Hejstings, za Jokicěa.

Ali to nije tačno...

Jer u trenutku kada je bacio pas, Jokić je gledao u totalno drugom pravcu, tako da "On sve vidi" se nije desilo jer nije ni gledao, osećaj.

Vecěina NBA centara prođe kroz čitavu karijeru, a da pritom ne baci "takav" pas.

Ali za 25-godišnjeg Jokicěa to je standard: ne samo da se očekuje, vecě se i oslanjaju na njega.

Možda nijedan tim još od ranih radova Stefa Karija i Voriorsa nije zavisio od talenta jednog igrača za jedinstvenu fazu igre.

Karijevo rešetanje imalo je efekat istezanja odbrane do tačke pucanja, stvarajucěi uglove napada za sebe i sve ostale.

Jokicěevo kretanje lopte postiže slične ciljeve i na drugi način. Njegove zvrčke i preskakanje pasa ka široko otvorenim strelcima, cepanje unutrašnjosti odbrane, jednostavno maestralna rešenja. Te nocěi, u pobedi Denvera od 98:95, Jokicě je imao 10 asistencija uz 30 poena i 21 skok.

Prosek sezone mu je impresivan - 20,2 poena, 11,4 skoka i 6,9 asistencija.

"Osecěamo da imamo najdinamičnijeg, najboljeg moderatora i najboljeg mladog plejmejkera u NBA", rekao je trener Denvera Majk Meloun.

Objektiv.rs

Komentari