JOKIĆ U LA BRUTALNO RUŠIO LEKJERSE, A DVORANA MU SKANDIRALA MVP, MVP... E, ovo niko nije uspeo, čak ni Džordan!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆ U LA BRUTALNO RUŠIO LEKJERSE, A DVORANA MU SKANDIRALA MVP, MVP... E, ovo niko nije uspeo, čak ni Džordan!

Nikola Jokić je još jednom u centru pažnje američke košarkaške javnosti.

Šta sve radi na NBA parketima, i ne čudi.

Minule noći Jokić je iznova briljirao, i to u velikoj i važnoj pobedi nad Los Anđeles lejkerisma, koji su, iako oslabljeni neigranjem svog najboljeg igrača Lebrona DŽejmsa, predstavljali prilično tvrd orah Denveru.

Ali i pored fantastičnog nastupa srpskog asa, malo ko je verovao da će u čuvenom "Stejlps centru" (koji se, zapravo, iz komercijalnih razloga sada zove Kripto), baš Jokiću baš fanatična publika naklonjena Lejkersima - skandirati "MVP! MVP!"

- MVP skandiranja Jokiću dok Nagetsi uništavaju ovu sezonu Lejkersa, neverovatno! - konstatovao je jedan gledalac, shvativši šta se dešava u dvorani.

- Nikola Jokić dobija MVP skandiranje u Kripto areni, i to dok navijači Lejkersa napuštaju dvoranu pre završetka utakmice - istakao je drugi.

Kako je naš centar igrao, i ne čudi.

Jokić je u pomenutoj pobedi ne samo postigao 38 poena, šutirajući iz igre 15/22, već je imao i 18 skokova i šest asistencija, a time se pobrinuo i za neke ispravke "istorijskih knjiga o NBA ligi".

Recimo, on je u poslednjih sedam utakmica dogurao do 232 poena, uz nestvarnu preciznost, čak 70,6% iz igre, a nijedan igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu nije na sedam uzastopnih mečeva dao toliko poena, a da je zadržao šut iznad 70% preciznosti.

Ili, posle 68,2% ubačenih šuteva protiv Lejkersa, Jokić je postao prvi igrač od Šekila O'Nila i 1993. godine koji je na tri uzastopne NBA utakmice davao 35 ili više poena, a da je šutirao s preciznošću 65% ili boljom.

Ujedno, prvi je igrač u istoriji Denvera koji je "vezao" tri takmičarska nastupa na kojima je imao bar 35 poena i bar 10 skokova.

Novosti

Komentari