JOKIĆU, A SAD NA ODMOR, PA U “ORLOVE”! Srbin smatra da je kriv za poraz Denevra, a BIO JE NAJBOLJI NA TERENU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆU, A SAD NA ODMOR, PA U “ORLOVE”! Srbin smatra da je kriv za poraz Denevra, a BIO JE NAJBOLJI NA TERENU!

Denver nije uspeo da se plasira u finale Zapadne konferencije pošto je od Portlanda u majstorici na domaćem terenu izgubio (100:96).

Jokić i ekipa imali su čak 17 poena prednosti, ali su ih Blezersi stigli i na kraju pobedilli.

Da sve bude interesantnije, Jokić je preuzeo odgovornost za poraz, iako je bio ubedljivo prvi igrač Denvera. Postigao je 29 poena, imao je 13 skokova i dve asistencije. Mediji, međutim pišu da Džamal Marej taj koji je potpuno zakazao u majstorici

„Ljudi me video kao lidera tima, kao najboljeg igrača. Zbog toga osećam odgovornost za poraz. Promašio sam opet neka slobodna bacanja, kao i u četvrtoj utakmici. Promašio sam mnogo šuteva, a neke sam morao da ubacim“, rekao je utučeni Jokić posle meča.

Srpski as je imao poruku za saigrače na kraju sezone za Denver.

„Molim samo momke koji će se vratiti u ovaj tim za narednu sezonu da dođu još spremniji i bolji, da napravimo velike stvari naredne godine“, istakao je Jokić.

Trener Denvera Majk Meloun je ponosan na Nikolu Jokića.

„Jokić je preuzeo odgovornost za poraz. Nije ovo njegova krivica. Ovo je timska borba. Sve što se desilo je nakupljeni efekat posle 14 plej-of utakmica i naših zahteva da bude stalno na svom maksimumu. Sve je to uzelo danak u ovoj utakmici“, rekao je Meloun.

Strateg Denvera se osvrnuo i na prozivke kako Jokić nonšalantno prihvata pohvale, ali I poraze, ali posle ovog meča svima je jasno da to nije tako.

„To je ono što mi se sviđa. Da vidim koliko je emotivno sve ovo podneo, da se vidi iz svake reči koliko mu je bilo bitno. Nikola zna da mnogo tražimo od njega i sada je uznemiren, jer smatra da nije učinio dovoljno da bismo pobedili. Volim to što ga nije strah da preuzme pritisak, iako zna da ne zavisi sve od njega. Zajedno i gubimo i pobeđujemo“, podvukao je Majk Meloun.

Jokiću sada ostaje reprezentacija Srbije. Da li je ona u njegovim planovima pokazaće se već narednih nedelja?!

Teleks.info/mediji


Komentari