JOKIĆU U POMOĆ DOŠAO SNAJPER DANIJELS! DENVER HOĆE TITULU NBA! Troj može da uništi protivnika, IDEALAN JE ZA NIKOLU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • JOKIĆU U POMOĆ DOŠAO SNAJPER DANIJELS! DENVER HOĆE TITULU NBA! Troj može da uništi protivnika, IDEALAN JE ZA NIKOLU!

Doskorašnji košarkaš Los Anđeles lejkersa Troj Denijels je nakon raskida ugovora sa "jezerašima" pronašao novu sredinu. Bek šuter će potpisati ugovor sa ekipom Denvera i postati saigrač sa Nikolom Jokićem, sa kojim bi trebalo brzo da se uklopi.

Jedan od igrača čija se NBA karijera zasniva na neverovatnoj sposobnosti da loptu ubaci u koš, Troj Denijels, novo je pojačanje Denvera.

Nagetsi su nakon teškog poraza od najlošije ekipe u ligi (Golden Stejta), rešili da naprave određene kadrovske promene.

Sa spiska aktivnih igrača otpisan je Džordan Mekre, nekadašnji košarkaš između ostalog Klivlenda, Baskonije i Vašingtona, a novog člana Detroita.

Mesto beka šutera popuniće Troj Denijels, doskorašnji košarkaš Lejkersa.

Iako na prvu loptu ovo ne zvuči kao potez koji može privući veliku pažnju, svako ko poznaje o kakvom se šuterskom potencijalu Denijelsa radi, svestan je šta Troj može da uradi u ekipi Nagetsa.

Denijels ima nekoliko nadimaka, među kojima se ističu „Trej" i „polaganje".

"Trej" kao brojka tri ili trojka u košarci. Nadimak "polaganje" (layup) dobio je ironično, ne zbog toga jer ima dobar prodor i polaganje lopte u koš, već suprotno, njegov šut sa distance je njegovo polaganje.

Denijels ima 28 godina, rođen je u Virdžiniji, visok je 193 centimetara, a tokom karijere nastupao je za Hjuston, Minesotu, Šarlot, Memfis, Finiks i Lejkerse, iz kojih stiže u Denver.

Tokom karijere, iako beleži samo šest poena u proseku, Troj šutira impresivnih 40 odsto sa linije za tri poena i upravo će ta brojka moći da mu izbori ulogu i minute u Nagetsima.

Na njegovu veliku žalost, Denijels u Lejkersima nije imao priliku da pokaže svoj pun potencijal. Razlog toga bila je veoma duga klupa tima iz Los Anđelesa, ali i pojedini defanzivni nedostaci ovog košarkaša.

Šampionske ambicije su u „jezeraše" u protekle dve sezone na pozicijama plejmejkera i beka šutera dovele Denija Grina, Kvina Kuka, Ejverija Bredlija, Ražona Ronda, Kaldvel-Poupa, pa je Denijels minute u trenutno najboljem timu u Zapadnoj konferenciji NBA lige, dobijao na kašicicu.

Situacija u Denveru mogla bi i morala bi biti drugačija. I dok Lejkersi poseduju jaku rotaciju od 15 igrača, Denver se uglavnom oslanja na devet pojedinaca. U takvoj raspodeli snaga, mišljenje je da bi trener Majk Meloun morao da nađe prostor za određene minute i ulogu za Troja Denijelsa.

Uzevši u obzir da je Denijels došao u ekipu koja poseduje verovatno najboljeg pasera na poziciji centra u istoriji NBA lige, Nikolu Jokića, ne može se ne pomisliti kako bi jedan drugome mogli da pomognu.

Jokić je poznat kao veoma nesebičan košarkaš, kojem je na pameti da uvek prvo razigra igrače. Posebno je poznata konekcija Jokića i niskih košarkaša koji se otvaraju u širinu u šut za tri poena, kao i onih koji odlično utrčavaju iza leđa čuvarima.

Upravo zato bi saradnja Jokić-Denijels mogla da donese veliki broj poena na svakom meču.

Glavna začkoljica u dolasku Denijelsa jesu dve stvari.

Jedna je njegova odbrana, jer iako je visok 193 centimetara, Denijels nikada nije važio za preterano dobrog, pa čak i osrednjeg defanzivca.

Druga je poverenje trenera, kao i uloga koja će mu biti namenjena. Nije još uvek poznato kako i koliko će Maloun koristiti usluge 28-godišnjeg košarkaša, kao i koliko će se često puta on naći sa starterima, odnosno sa Nikolom Jokićem.

Bilo kako bilo, Denver je doveo jednog iskusnog i veoma talentovanog košarkaša, prema svim navodima fantastičnog lidera i saigrača u svlačionici, koji im može pomoći na terenu i van njega u pravljenju narednog koraka u plej-of fazi takmičenja.

RTS

Komentari