OTAC MU JE LEGENDA YU KOŠARKE, ALI SIN ĆE U NBA! Sa 216 cm trči kao bek, svi ga vide kao novu veliku zvezdu svetskog basketa!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • OTAC MU JE LEGENDA YU KOŠARKE, ALI SIN ĆE U NBA! Sa 216 cm trči kao bek, svi ga vide kao novu veliku zvezdu svetskog basketa!

Srbija će naredne sezone imati još nekoliko NBA igrača! Najverovatnije ćemo na narednom draftu videti Filipa Petruševa, a sada se za draft prijavio i 20-godišnji Balša Koprivica.

Sjajni centar koji je do sada nastupao za Florida Stejt visok je 216 centimetara, a još od srednje škole je u Americi. Upravo je odigrao drugu sezonu na Floridi i prosečno je imao 91, poena i 5,6 skokova po utakmici.

Iako je jako visok poznat je po sjajnoj kontroli lopte i često je znao da "povuče" kontre svog tima ove sezone, pa se očekuje da se idealno uklopi i sadašnji stil igre u NBA.

"Želim prvo da zahvalim Bogu što me je doveo u ovu poziciju, a zatim i porodici i svim ljudima koji su mi pomogli na ovom putu. Hvala trenerima koji su od mene napravili boljeg čoveka i boljeg košarkaša. Hvala svim saigračima koji su uvek bili tu za mene, stekli smo neke nezaboravne trenutke u prethodne dve godine. Naša veza je neraskidiva, naša prijateljstva će trajati do kraja života. Objavljujem da ću se prijaviti za ovogodišnji draft u pokušaju da ostvarim san i postanem NBA igrač", napisao je Koprivica.

On je sa selekcijom Srbije do 18 godina osvojio šampionat Evrope 2017. godine, a Koprivica dolazi iz košarkaške porodice. Otac mu je bivši legendarni centar Partizana Slaviša Koprivica, koji je u tri navrata nastupao za crno-bele.

Naravno najviše se pamti njegov nastup u generaciji koja je 1992. godine bila prvak Evrope, gde je bio startni centar i kada je ušao u idealnu petorku Fajnal fora.

Novosti.rs

Komentari